Sport

Deset zlata na džudo turniru u Niškoj Banji

Judo Cup “Vuk Open” održan je u Niškoj Banji. Takmičari iz Makedoniji, Rumunije i naše zemlje osvojili su zaslužene medalje. Niški džudo klub “Vuk” sa ukupno 24 takmičara osvojio je 10 zlatnih medalja. Trener i predsednik kluba Bratislav Ignjatović, kaže da je uspehom takmičara zadovoljan ali i da očekuje veću podršku grada.

Na ovom tradicionalnom turniru koji je održan već 16 put, učestvovalo je ukupno 180 takmičara iz naše zemlje, dva tima iz Rumunije i tri tima iz susedne Makedonije.

“Džudo klub “Vuk” je sa ukupno 24 takmičara izašao na teren. Od njih čak 21 dete osvojilo je neku medalju. Deset zlata jesu razlog za sreću i naše zadovoljstvo”, kaže za Niške Vesti Bratislav Ignjatović, trener i predsednik džudo kluba “Vuk”.

Ekipne pehare dobili skoro svi klubovi u različitim starosnim kategorijama. Ukupno je podeljeno osam ovakvih pehara i to timovima iz Rumunije, Makedonije i džudo klubu iz Leskovca.

13329376 992938887481034 7530132431053185977 o

Očekivali smo i džudiste iz Bugarske ali oni nisu došli, jer se u isto vreme održava i tri turnira u njihovoj zemlji”, dodaje Ignjatović.

Ovaj turnir pomogao je Grad Niš, Gradska opština Niška Banja, GO Pantelej, Kompanija Coca Cola i Pekara “Branković”.

Samo dan ranije takmičari džudo kluba “Vuk” osvojili su dve medalje na Državnom prevenstvu koje je održano u Vršcu u kategoriji mlađi pioniri.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com