Društvo

Na Nišavi pecali ribolovci iz Srbije i Makedonije

Tradicionalni kup u pecanju „Car Konstantin“, prateća manifestacija obeležavanja gradske slave, okupio je ribolovce iz čitave Srbije, a bilo je takmičara i iz susedne Makedonije.

Štapove je u Nišavu, od mosta kod Benetona do mosta u Jagodin mali, zabacilo 10 ekipa iz Srbije – Kragujevca, Jagodine, Aleksinca, Prokuplja, Leskovca i drugih gradova, ali i jedna iz makedonskog Velesa.

DSCN4936

„Proglašavamo pobednike koji upecaju najviše, ali je cilj ovog kupa druženje“, rekao je predsednik organizacije sportskih ribolovaca “Nišava” Niš Dejan Marković.

DSCN4942

Kapiten ekipe “Nišava 1” Marković Dragan, pola veka se takmičio za reprezentaciju grada, od pionirske selekcije pa sve do pre 4 godine. Zbog lošijeg vida se, kaže, prostio od takmičnja, ali sada usmerava mlađu ekipu.

DSCN4948

„Treba da se opredelimo kako da pecamo prema temperaturi i brzini vode, kao i boji. Danas je malo mutno, nivo vode tokom dana polako opada. Ipak smo upecali jedan veliki komad. Ima skobalja, mrena, klenova, šiljke“, kazao je.

DSCN4937

Po ekipi je bilo 3 člana, „Nišava“ imala je 2 ekipe, a ostalo su bili gosti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com