Sport

Zlatni džudista, plivač i Meraklija (VIDEO)

Devetogodišnji Aljoša Paunović osvojio je zlatnu medalju na Međunarodnom džudo turniru „Vuk Open“ u Niškoj Banji.

Ovaj mladi Nišlija trenira džudo od svoje četvrte godine. Do sada je učestovao na mnogo međunarodnih takmičenja, sa kojih je poneo tri zlata, jedno srebro i 5 bronzanih medalja.

„Srećan sam što sam osvojio zlato i na ovom turniru, a cilj mi je da dođem do crnog pojasa. Trenutno nosim zeleni“, kaže Aljoša.

On trenira i plivanje u klubu „Niš 2005“ i kaže da mu je ovaj sport čak i zanimljiviji. Osim toga interesuju ga fudbal i tenis. Vatreni je navijač niškog Radničkog, a od stranih timova najviše voli Real Madrid. Kristijano Ronaldo mu je omiljeni fudbaler, dok u tenisu prati sve mečeve Novaka Đokovića.

„Volim sport i sigurno ću nastaviti da treniram i ubuduće“, dodaje.

Iako mu je sport u genima, ovaj dečak je i odličan đak. Ide u Osnovnu školu „Bubanjski heroji“, a razrede završava sa svim peticama.

Inače, džudo kup “Vuk Open” Niš na kome je Aljoša osvojio zlato je tradicionalni turnir koji se organizuje od 2000. godine. Na ovogodišnjem kupu su se borili džudisti iz Rumunije, Bugarske, Makedonije i Srbije. Tridesetak takmičara bilo je iz džudo kluba “Vuk”, a među njima i mladi od 6 do 14 godina.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com