Društvo

BRAVO: Studenti niškog Pravnog fakulteta najbolji u Srbiji

Ekipa studenata Pravnog fakulteta u Nišu osvojila je prvo mesto na Nacionalnoj simulaciji krivičnog postupka, koja je održana u Beogradu 27 – 28. 05. 2016. godine, u organizaciji Partnera za demokratske promene Srbija.

Na takmičenju je učestvovalo 6 fakulteta, Pravni fakultet u Beogradu, Pravni fakultet u Kragujevcu, Pravni fakultet Univerziteta Union, Fakultet za pravne i poslovne studije “Lazar Vrkatić”, Privredna akademija i Pravni fakultet u Nišu.

studenti pravni2

U grupnoj fazi niška ekipa je zauzela prvo mesto, u konkurenciji Pravnog fakulteta Union i Pravnog fakulteta u Beogradu. U finalu je ostvarena pobeda protiv Pravnog fakulteta u Kragujevcu, ukupnim rezultatom 82:68.

“Konkurencija je bila jaka i svi su bili dobro pripremljeni”, kažu studenti.

studenti pravni3

Ekipu studentana u sastavu: Jovana Matejić, Stefan Stevanović, Nikola Nikolić, Igor Mladenović, Mladen Lekić, Vladimir Ćirić, Katarina Nikolić, Sofija Rašić i Dragana Milovanović, za takmičenje su pripremali ass. Ivan Ilić i advokatski pripravnik Zorana Ilić.

studenti pravni4

Oni će biti sjajni pravnici, imajući u vidu da imaju dobru teorijsku osnovu i znanje, a učesvovanje na takmičenjima ovog tipa će im pomoći da to znanje uče da primenjuju”, rekao je Ivan Ilić, mentor učesnika i asistent na Pravnom fakultetu u Nišu.

U ulozi članova stručnog veća, koje je ocenjivalo ekipe studenata učestvovali su doc. dr Darko Dimovski i aistent Ivan Ilić.

studenti pravni5

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com