Hronika

OSUMNJIČEN ZA UTAJU POREZA Živkoviću preti do 10 godina robije!

Poreska policija podnela je krivičnu prijavu protiv Zorana Živkovića zbog sumnje da je kao odgovorno lice preduzeća „Empresa“ d. o. o. počinio poresku utaju u iznosu od skoro 18 miliona dinara, zbog čega mu, ukoliko se dokažu optužbe poreznika, preti kazna i do 10 godina zatvora!

Prijava je podneta Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu, ali je nakon toga prosleđena na nadležnost Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu. Prema nezvaničnim saznanjima, poreska policija sumnjiči Živkovića da je tokom 2014.godine, kada se nalazio na ovoj funkciji u „Empresi“, počinio krivično delo poreske utaje iz člana 229 stav 3, za koje je zaprećena kazna od dve do 10 godina zatvora. Sumnja se da je poreska utaja nastala prilikom poslovne transakcije sa vinom vrednim skoro 90 miliona dinara, čiji promet, navodno, nije evidentiran u poslovnim knjigama. U Poreskoj upravi Srbije nisu mogli da potvrde podnošenje prijave protiv Živkovića, ali je nisu ni demantovali.

“Ili je greška, ili je pritisak”

– Nisam nikada u životu uradio nikakav poreski prekršaj ili krivično delo. Ovde postoje dve mogućnosti ili da je u pitanju neka greška ili da je ovo nastavak političkog pritiska na mene – prokomentarisao je kratko za „Alo!“ Zoran Živković kada je čuo vest o prijavi koja je podneta protiv njega. D.R.

– Povodom pitanja koja ste uputili o konkretnom poreskom obvezniku, obaveštavamo vas da, shodno članu 7. Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji, Poreska uprava svaki dokument, informaciju, podatak ili drugu činjenicu o poreskim obveznicima čuva kao tajni podatak – poručili su nam iz biroa za informisanje Poreske uprave.

U Osnovnom tužilaštvu u Nišu potvrdili su da je krivična prijava primljena, ali i dodali da je nakon toga prosleđena u Beograd.

Opširnije na Alo.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com