Društvo

Dečija “Maskenbalska fešta” obojila niški Čair

Održan je 25. “Veliki dečiji Maskenbal” u organizaciji Predškolske ustanove “Pčelica”. Predškolci iz 12 niških vrtića imali su samo nekoliko minuta da predstave svoje koreografije na temu “Stari zaboravljeni zanati”. Svako od njih doneo je ulogu na svoj način, puno šljokica, štrasa, rekvizita i šarenila doprinelo je da se publika na tribinama Hale “Čair” provede odlično. Velikim aplauzom pozdravljeni su pobednici maskenbala vrtić “Petar Pan” ali i zanimljivi gosti iz Makedonije.

Maskenbalu u hali, prethodio je defile učesnika kroz Park “Čair”.

Prepune tribine niške hale “Čair” roditelja i rođaka mališana koji su učestvovali u tradicionalnom maskenbalu PU “Pčelica” činile su da deca osete svu važnost njihovog učešća. Oni su bili pomalo uplašeni i nestrpljivi, ali više nego tačni kada je koreografija bila u pitanju. Ponosno su nosili sve što su im koreografi i vaspitačice spremili i bili su srećni, to je ono zbog čega smo svi mi bili juče sa njima.13336153 10201782076829754 676030195 n

Svih dvanaest vrtića, imali su perfektno predstavljanje, mnogi predškolci nosili rekvizite veće od njih samih, bilo je tu čitavih “instalacija” za koje su se vaspitači nedeljama spremili. Majstorska služba PU Pčelica pomagala pri izmeni scenografije, jer je svaki od vrtića imao svoju priču – originalnu.

Vrtić “Bambi” predstavio je stari zanat- Pinter. Vrtić “Cvrčak” – Opančara, “Palčić”- Kovača, “Maslačak” – Bombondžiju, “Bajka” – Kujundžiju, “Leptirić” – Kazandžiju, “Slavuj” – Šeširdžiju, “Kolibri” –  Sajdžija, “Crvenkapa” – Grnčara, “ vrtić “Pepeljuga” – Berberina i vrtić “Vilingrad” – Četkara.

Najbolji su ove godine bili mališani iz vrtića “Petar Pan” koji su scenom, igrom i muzikom predstavili stare zanatlije Abadžiju u Terziju. Veliki broj rekvizita, dobro uigrana koreografija i celokupni utisak doneo im je “titulu” najboljih.

Gosti iz Makedonije koji su uz pesmu “Biljana platno beleše” razvukli dugačko  belo platno oduševili su nišku publiku koja ih je nagradila velikim aplauzom.

13342054 10201782079869830 1144138772 n

Niški predškolci imali su zadatak koji su pretvorili u divnu predstavu za svoje najbliže, pokazali nama odraslima još jednom da je njihova igra i sreća od svega važnija, upozorili na obavezu čuvanja tradicije i razgalili svojim simpatičnim kostimima – jedno je sigurno svi se radujemo narednom 26. maskenbalu koji će biti održan maja 2017. godine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com