Društvo

Niško pivo od ponedeljka na rafovima?

Niško pivo bi od ponedeljka moglo da se nađe u maloprodajama, najavio je direktor pivare Nikola Karanović.

„Radimo punom parom i u ponedeljak bi trebalo da krene distribucija piva. Sve ipak još zavisi od tehnologa i njegovog odobrenja“, kaže Karanović.

Posle višegodišnje pauze u proizvodnji, pogoni „Pivare Niš“ rade, a Nišlije već nedeljama očekuju prve boce na rafovima. Prema ranijim najavama rukovodstva, prodaja je trebalo da počne tokom maja. Ipak, zbog tehnologije proizvodnje pivo je posle kuvanja moralo da odleži, a već sledeće nedelje moglo bi da bude u radnjama.

Kako je ranije rekao direktor pivare Karanović, receptura proizvodnje je ista kao pre.

“Pravićemo pivo koje su Nišlije pile stotinak godina. Krećemo sa “Niškim” svetlim pasterizovanim u staklenoj i plastičnoj ambalaži. Kasnije ćemo proizvoditi i “Apel”, “Superior”, kao i specijalno “Sinđelić” pivo”, rekao je.

Pivaru je 1884. godine podigao industrijalac Jovan Apel i ona je jedno od najstarijih industrijskih preduzeća u Nišu. Ona je posle II svetskog rata nacionalizovana.
Fabrika je privatizovana 2004. a prodaja fabrike niškom biznismenu Jovici Stefanoviiću Niniju završila se stečajem i obustavom proizvodnje na 4 godine. Posle osam neuspelih licitacija, pivaru je avgusta prošle godine kupila bugarska firma “Kapitalni projekti”.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com