Društvo

Novi semafori ispred Tvrđave i Kalče

Novi semafori biće postavljeni kada bude završena javna nabavka u celosti i završen rok za žalbe koji je u toku. Gradski večnik Mihajlo Zdravković rekao je za Niške Vesti, da ako bude sve bude išlo kako treba semafori će prvo biti postavljeni na raskrsnici u naselju Nikola Tesla.

Semafore će dobiti raskrsnice na Bulevaru Cara Konstantina, zatim ulica Nikole Pašića kod tržnog centra “Kalča”, a biće olakšan prelaz pešacima koji prelaze ulicu kod Tvrđave prema autobuskoj stanici.

Mihajlo Zdravković

“Iz sredstava Programa Saveta za bezbednost saobraćaja, u toku je nabavka dobara u visini od oko 15 miliona dinara. Postavljanje istih sprovešće se u saradnji sa “Parking servisom” sektorom za signalizaciju. Prvo će da se uredi raskrsnica u naselju Nikola Tesla, zatim raskrsnica na Bulevaru Cara Konstantina i Nišavske ulice, onda i raskrsnica kod Tvrđave i raskrsnica Nikole Pašića – Obrenovićeva ulica”, rekao je Mihajlović za naš portal.

Lanterne sa LED diodama čak 115 biće postavljene na raskrsnicama Broj 6, Tvrđava, Železnička stanica a biće zamenjene i stare i dotrajale na ostalim raskrsnicama.

Biće zamenjen komandni uređaj za upravljanje radom svetlosnih signala u Voždovoj ulici kako bi se omogućila bolja koordinacija između tri raskrsnice od Suda do crvenog pevca.

U ovoj nabavci planirano je i postavljanje znakova sa izmenjenim sadržajem poruka na nosećim stubovima, koji će biti postavljeni u zonama škola: “Njegoš”, “Mika Antić”, “Desanka Maksimović” i “Mija Stanimirović”.

Ulični markeri čak njih 750 biće postavljeno u Knjaževačkoj ulici, Dimitrija Tucovića, Jovana Ristića, Vožda Karađorđa kod bivšeh hotela Grand, planirano je postavljeno ovih markera i na ostalim saobraćajnicama u zoni škola. U ovim zonama  biće postavljene i termoplastične oznake ispred škola kao i u ulicama Jug Bogdanova i Dragiše Cvetković.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com