Društvo

Niš svetli i danju zbog kvara na sistemu

Ulična rasveta duž ulice Dimitrija Tucovića već duže vreme gori i tokom dana, pa se zabrinuti čitaoci pitaju zbog čega se stuja troši uzalud i ko je plaća?
Ovakvi slučajevi se povremeno dešavaju zbog trenutnog kvara na sistemu, objašnjavaju u Parking servisu koji je od skoro nadležan za održavanje ulične rasvete.

„Rasveta se pali automatski, pomoću uklopnih satova ili foto senzora, koji reaguju na smanjenje svetlosti. Moguće je da se nešto trenutno poremeti u sistemu pa da svetlo gori i pre mraka“, objašnjava Igor Vojinović iz Parking servisa.

Satovi su, u ovom periodu godine, podešeni da pale svetlo između 20 i 20:15 uveče, a da ga gase između 5:30 i 6 izjutra. Kako kaže, dešava se da se rasveta koja ima foto senzor upali kada je oblačno pa se iznenada smrači ili kada se senzor zaprlja. Takođe se dešava da ulično osvetljenje bude upaljeno tokom dana i zbog kontorle ispravnosti rasvete, dodaje.

U Parking servisu apeluju na građane da ovakve ili kvarove bilo koje vrste prijave na telefone 415-09-70 i 415-09-71 ili na email osvetljenje@nisparking.rs.
Kako kažu, sve prijave rešavaju u najkraćem roku. Sijalice koje ne rade obično zamene u toku dana, a za ozbiljnije kvarove neophodno je dan do dva kako bi se otklonili, dodaju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com