Sport

Putovati sa 10 dolara dnevno, i to je moguće…

Tribina o tome Kako obići svet na biciklu?, ili tačnije pod nazivom “Od cikloputnika do ciklonomada” biće održana u četvrtak 2. juna u 19 sati u velikoj sali Univerziteta u Nišu. U pitanju je tribina o nesvakidašnjem višegodišnjem putovanju po svetu na biciklu Snežane Radojičić i predstavljanje najnovije knjige “Nomad”.

Pre šest godina, Snežana Radojičić je ostavila za sobom Beograd i na biciklu se otisnula u svet. Vozeći svoju kuću na točkovima u nekoliko bisaga, ostavila je tragove na vrhovima Himalaja, a šare guma urezala je i u pustinji Gobi. Šetala je po aktivnom vulkanu, kisnula u tajgama Sibira. Poznata po biciklističkim blogovima sa zanimljivih destinacija, do sada je napisala nekoliko knjiga o biciklističkim turama.

Snežanino, sad već epsko putovanje biciklom  započeto je 2011. kao krug oko sveta, ali se u međuvremenu pretvorilo u nomadski način života.

“Pričaću o pet “naj” zemalja i destinacija: najgostoljubiviji narod, najidealnije mesto za život, najlepši grad, najteža zemlja za putnika, najfascinantniji kulutrnoistorijski spomenik… i o pet najinteresantnijih, nezaboravnih iskustava i doživljaja tokom petogodišnjeg lutanja. U završnom delu tribine biće reči o tome kako putovati kao budžet putnik sa desetak dolara dnevno”, kaže Snežana najavljujući ovu izuzetno zanimljivu tribinu.

Pre i posle tribine moći ćete da kupite njenu novu knjigu “Nomad (1)” koja predstavlja nastavak romana “Zakotrljaj me oko sveta”, kao i ostale naslove za koje ima autorska prava, i da na taj način podrže nastavak njenog putovanja.

Njena poslednja knjiga “Nomad” govori radoznalo i avanturistički o prvom delu putovanja: vožnji bicikla kroz Tursku i neobičnom susretu turske kulture sa srpskom cikloturistkinjom.

snezana radojicic2

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com