Politika

Branislav Jovanović: Istina na videlo

”Na osnovu izveštaja beogradskih medija može da se utvrdi da Niš prednjači po paušalima koje su dobili članovi Izbornih komisija i radnih tela na Gradu i opštinama”, kaže Branislav Jovanović, predsednik niškog odbora Narodnog pokreta Srbije.
Prema izveštavanju medija, tvrdi Jovanović, najveći iznos za rad u Izbornoj komisiji i radnim telima u toku prethodnog izbornog procesa isplaćen je u opštini Kraljevo u visini od čak 280.000 dinara.

”Zamenik gradonačelnika Niša Ljubivoje Slavković, je prilikom gostovanja na jednoj niškoj televiziji izjavio da su ljudi u Izbornoj komisiji i radnom telu ostvarili prihod od po 300.000 dinara. Po njemu bar polovinu tih para treba da vrate u gradski budžet”, objašnjava Jovanović.

On podseća da to nije prvi put, a to je utvrdila i Državna revizorska institucija da se nezakonito i enormno isplaćuju razne prinadležnosti, pa i plate niških funkcionera.

”Potrebno je da se niška javnost što pre obavesti o tome”, apeluje Jovanović i dodaje:

”Ovi navedeni iznosi daleko prevazilaze ranije isplaćene naknade u prethodnim izbornim procesima u Izbornoj komisiji i radnom telu.”

Zašto i po kom kriterijumu je to tako pita lokalnu vlast prvi čovek niškog NPS-a.

”Da li je to nagrada za brojne nepravilnosti, ponavljanje izbora na mestima gde je opozicija bila najbolja po čemu je Niš ubedljivo prednjačio od svih gradova u Srbiji. A stoji i činjenica da su i porodično radili po Izbornim komisijama i radnim telima i bili najostrašćeniji u zahtevu za poništenje izbora na biračkim mestima gde je opozicija dobro prošla”, zaključuje Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com