Društvo

PERIŠIĆ: Niš dostavio informacije Savetu za borbu protiv korupcije

Poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić je od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave zatražio da se nad Nišom sprovede nadzor, zbog uskraćivanja informacija od javnog značaja Savetu za borbu protiv korupcije. Gradonačelnik Niša Zoran Perišić tvrdi da se Niš neosnovano našao na spisku sa još 10 gradova nad kojima je Šabić zatražio nadzor Ministarstva, jer je u zakonskom roku dostavio tražene informacije.

“Nakon 13 dana je dostavljen odgovor Šabićevom kabinetu, a rok je bio 18 dana. Ovde postoji i poštanska otpremnica”, ističe Perišić.

Kako kaže, veliki broj informacija od javnog značaja je Grad dostavio 18. maja, a 23. maja je stiglo obaveštenje da su primili dokumenta.

Savet je tražio mnogo informacija, pa su iz Grada deo informacija dostavili i u elektronskom obliku, na diskovima, dodaje.

„To je bio ogroman posao koji smo i uradili“, dodao je Perišić.

U toku jednog dana poverenik za informacije od javnog značaja je primo 11 žalbi Saveta za borbu protiv korupcije, zbog uskraćivanja informacija koje je tražio od lokalnih samouprava.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com