U fokusu

IZVRŠITELJI OD 1

Pomoćnica ministra pravde Nela Kuburović je, na predstavljanju novog Zakon o izvršenju i obezbeđenju, a čija primena počinje od 1. jula, objasnila da će njime biti povećan i nadzor izvršitelja kako ne bi dolazilo do zloupotrebe ovlašćenja

Izvršitelji će novim zakonom imati veća ovlašćenja za sva izvršenja, osim onih koja se odnose na porodične odnose i vraćanje zaposlenog na rad, za šta je i dalje zadužen sud, izjavila je pomoćnica ministra pravde Nela Kuburović.

Kuburović je, na predstavljanju novog Zakon o izvršenju i obezbeđenju, a čija primena počinje od 1. jula, objasnila da će njime biti povećan i nadzor izvršitelja kako ne bi dolazilo do zloupotrebe ovlašćenja, dok će građani biti dodatno zaštićeni zbog uvođenja mogućnosti žalbe.

Prema podacima Komore izvršitelja od 2012. do danas rešeno je više od 300.000 predmeta i imenovano 239 javnih izvršitelja za teritoriju Republike Srbije, navodi se u saopštenju Ministarstva pravde.

Ostatak teksta pročitajte na Telegraf.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com