Kultura

,,Very Naiss“ predstavio Niš na Beogradskom manifestu

Veliki festival manifestacija i destinacija, “Beogradski manifest”, otvoren je juče na Kalemegdanu. U toku tri dana festivala nastupiće oko 40 bendova, a Niš je sa veonma zapaženim nastupom predstavio orkestar “Very Naiss”. Svoje mesto na beogradskoj manifestaciji našla je i Turistička organizacija Niša, na čijem štandu posetioci mogu da se informišu o značajnim istorijskim, kulturnim i turističkim potencijalima našeg grada.

Beogradski manifest je festival na kome posetioci mogu da se što bolje upoznaju sa destinacijama i manifestacijama, kako iz Srbije, tako i iz regiona.

Na festivalu postoje sadržaji za sve uzraste, pa su dobrodošli svi maštoviti i kreativni ljudi.

“Pored manifestacija i destinacija, na Manifestu se mogu čuti zvuci poznatih muzičara iz zemlje i regiona, videti neki od najnovijih filmskih ostvarenja i uživati u karnevalskim povorkama. Ove godine će se predstaviti i naši olimpijci kroz razne sportske discipline. Takođe, ovde se mogu probati i neki specijaliteti tradicionalne kuhinje koju će na licu mesta pripremati kuvari i javne ličnosti”, kažu organizatori.

Grad Niš je na ovogodišnjem Beogradskom manifestu predstavio orkestar ,,Very Naiss“, koji je imao jako zapažen nastup. Orkestar je osnovan 2014.godine i iste se predstavio na međunarodnom džez festivalu ,,Nišville“, a njihova muzika predstavlja kombinaciju tradicionalnih balkanskih zvukova sa dozama gypsy džeza, fanka, bluza i roka. Specijalni gosti bili su Ivan Kurtić i Ivana Vladović.

Na Beogradskom manifestu može se posetiti i štand Turističke organizacije Niš.

beogradski manifest2

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com