Društvo

Osnovci se nadmetali u sportu

Učenici četvrtog razreda trideset Osnovnih škola iz Niša i okoline nadmetali su se u znanju i sportskim veštinama na sportskim terenima OŠ „Dušan Radović“. Akciju „Stop – svi na sport“ drugu godinu zaredom organizuje Grad Niš i Policijska uprava.

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić je naglasio da je cilj akcije promocija sporta i zdravog života ali i prevencija negativnih pojava kao što je vršnjačko nasilje.

“Okupili smo se da deci objasnimo značaj sporta, ali i da im skrenemo pažnju na problem vršnjačkog nasilja i poštovanje propisa o bezbednosti u saobraćaju. Ovaj uzrast je pravo vreme kada se deci može objasniti šta se sme a šta ne i šta su posledice nepromišljenih gestova. Želimo da deci pokažemo da televizor, kompjuter i mobilni telefon imaju alternativu… da kod njih razvijemo takmičarski duh, jer je ceo život borba, uvek postoji konkurencija, izazovi pa želimo da ih podstaknemo da budu pobednici” rekao je Perišić.

Marija Randjelović, oficir odeljenja policije zadužena za rad u zajednici istakla je značaj prevencije u razvijanju kriminalnog ponašanja.

“Projekat smo započeli prošle godine sa pet, a to što je sada ovde 30 škola dokaz je vrednosti onog što smo uradili. Kroz edukativni deo takmičenja obradićemo tme vršnjačkog nasilja, narkomanije, nasilja na sportskim priredbama i bezbednosti saobraćaja, jer su to rizici sa kojima se deca susreću svakog dana. Sa druge strane kroz sportska takmičenja, motivisaćemo decu da favorizuju zdrave stilove života” istakla je.

Finale manifestacije zakazano je 1. jun kada će pobednicima biti uručene nagrade.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com