Politika

OPOZICIJA: Direktore trebalo da imenuje novi saziv skupštine

Vršilac dužnosti direktora JKP “Gorica” biće dosadašnji pomoćnik direktora tog preduzeća Nenad Mišić, a “Gradske toplane” aktuelni predsednik opštine Medijana Zoran Stojanović, usvojeno je na sednici Skupštine grada. Takođe, kapital “Gorice” povećan je za oko 200 miliona dinara. Opozicija nije želela da odlučuje o ovim tačkama dnevnog reda jer smatraju da je trebalo da sačeka novi saziv Skupštine.

Kako su rekli u vladajućim partijama, o ovim pitanjima je moralo hitno da se odlučuje jer je to bilo u interesu javnosti.

Ipak, to ne smatra i opozicija koja je napustila skupštinsku salu posle jednoglasnog usvajanja Plana generalne regulacije za izgradnju obilazne pruge. bane

Kako kaže lider Narodnog pokreta Srbije Branislav Jovanović, problem je što se ne utvrđuje odgovornost za loše stanje u javnim preduzećima, kao i što se nastavlja partijsko zapošljavanje.

“Nemamo ništa protiv da se sanira situacija u Gorici, ali ovo preduzeće je propalo jer im gradska vlast nije dodeljivala poslove. Novac od povraćaja PDV-a za rekonstrukciju stadiona treba da se investira u izgradnju zapadne tribine ili obdaništa u Nišu, a ne da se vraćaju dugovi”, ističe Jovanović.

I ostale opozicione odborničke grupe složile su se da je o imenovanju novih v.d. direktora javnih preduzeća trebalo da odlučuje novi saziv skupštine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com