Ekonomija

Nišlija postavio projekat na net, legao da spava i probudio se sa 80

Dragan Petrović (37) nam se javio iz automobila kojim je jurio kroz Kaliforniju. Ne može da uspori. Samo nekoliko dana ranije za jednu noć njegov projekat slušalica koje se automatski prilagođavaju uhu je prikupio skoro 100.000 dolara. Rođeni Nišlija sada kroz Ameriku vozi punim gasom dok na njegov račun skoro podjednakom brzinom leže novac oduševljenih korisnika.

Petrovića su 2015. godine kontaktirali Kajl Slejter i Luk Kembel iz Australije i predočili mu zanimljivu ideju – hajde da napravimo slušalice koje koriste medicinsku tehniku kako bi se automatski prilagodile ušnom kanalu i jedinstvenom sluhu svake osobe.

Sva trojica su doktori nauka, Slejter je stručnjak za psihoakustiku, Kembel otorinolaringolog, a Petrović je na Berkliju usavršio znanje o zvučnim signalima. Kada su utvrdili da je taj proizvod moguć, ostalo je da preko interneta saznaju da li postoje ljudi koji žele da ga kupe. U bukvalnom smislu – svanulo im je.

Ostatak teksta pročitajte na 24sata.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com