Kultura

Tri koncerta u okviru studentskog takmičenja

IV Međunarodno studentsko takmičenje komplementarnog klavira održava se u Nišu od 20. do 22. maja. Biće održana tri koncerta u Koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Knjaževačkoj ulici, povodom svečanog otvaranja i zatvaranja Takmičenja, a ulaz je besplatan.

Večeras od 20 sati u okviru svečanog otvaranja nastupiće ovogodišnji članovi žirija pijanisti Miloš Pavlović iz Beograda i Julija Bal iz Novog Sada. Na programu su dela Skarrlatija i Vija Lobosa.

U subotu 21. maja od 20 sati svečani koncert održaće pijanista Stevan Spalević, a kao gost na koncertu nastupiće i pijanista Nemanja Egerić koji sa Stevanom čini klavirski duo „Stevan Nemanja“. Takmičenje se ovim koncertom pridružuje manifestaciji NOĆ MUZEJA 2016. Na programu su dela Šuberta, Bramsa, Betovena i Debisija.

U nedelju 22. maja sa početkom u 14 sati na svečanom zatvaranju Takmičenja, nakon dodele diploma učesnicima, nastupiće nagrađeni studenti ovogodišnjeg Takmičenja.

Takmičenje je otvoreno za studente sa svih odseka koji u nastavi imaju Klavir kao uporedni predmet. Program je slobodan u svim kategorijama. Pravo učešća imaju svi studenti državnih i privatnih muzičkih akademija i Fakulteta umetnosti.

„Cilj takmičenja je podsticanje motivacije i afirmacije mladih umetnika kao i podsticanje njihovih personalnih kreativnih potencijala kroz izvođaštvo“, kažu na Fakultetu umetnosti.

Ove godine takmičare ocenjuje stručni žiri u sastavu Yasuyo Yano (Muzička akademija u Lucernu, Švajcarska), Marta Kržić (Muzička akademija Univerziteta u Ljubljani, Slovenija), Miloš Pavlović (Fakultet muzičke umetnosti, Univerziteta umetnosti u Beogradu), Julija Bal (Akademija umetnosti u Novom Sadu), Milena Rajković (Fakultet umetnosti u Nišu) i Dragan Tomić (Fakultet umetnosti u Nišu).

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pročitaj i :
Close
Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com