Društvo

Novi direktori “Toplane” i “Gorice” na hitnoj sednici skupštine

Hitna sednica gradske skupštine zakazana je za utorak 24. maj, a na dnevnom redu bi, između ostalog, trebalo da se nađe postavljanje v.d. direktora JKP „Gorica“ jer je Igor Jovanić podneo ostavku na tu funkciju. Takođe, odbornici će odlučivati o suspendovanju direkora “Gradske toplane” Slobodana Maksimovića.

U Odboru za imenovanje čija je sednica u ponedeljak, 23. maja, kažu da još nemaju predloge za vršioce dužnosti direktora.

„Ni jedna odbornička grupa još nije dostavila predloge za nove v.d. direktore ovih preduzeća. Ne znam ni da li ćemo imati kvorum. Dejan Jovanović predsednik Odbora za imenovanjeUkoliko ne pristignu predlozi povućiću ove tačke sa dnevnog reda“, kaže predsednik Odbora za imenovanje Dejan Jovanović.

Na predlog tužilaštva Uprava za komunalne delatnosti i energetiku je izdala rešenje o suspenziji Maksimovića sa mesta direktora Toplane. Po Zakonu o javnim preduzećima on mora biti smenjen zbog optužnice koja je podignuta protiv njega, zbog čega je sednica i sazvana po hitnom postupku, pojašnjava Jovanović.

Na skupštini na kojoj će odlučivati odbornici kojima ističe mandat naćiće se i povećanje kapitala „Gorice“ za oko 200 miliona dinara, kao i usvajanje Plana generalne regulacije obilazne pruge oko Niša.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com