Izbori 2016

Izbori završeni, Naprednjaci imaju većinu u GO Pantelej

Na ponovljenim izborima za odbornike Skupštine gradske opštine Pantelej, na jednom biračkom mestu u Gornjem Matejevcu kod Niša najviše glasova osvojila je Srpska napredna stranka 188, a odmah zatim Levica Srbije, na čijem je čelu u Nišu Slaviša Dinić 130. Za Socijaliste je glasao 61 Matevčanin, lista Niš moj grad dobila je oko 51 glas, Iskreno za Niš 10 i koalicija Dveri – DSS pet.

“Izbori su protekli bez incidenata i primedbi”, rekao je Niškim Vestima predsednik biračkog odbora 22 za Skupštinu Gradske opštine Pantelej Nenad Stanković.

Ovo su poslednji izbori koji su održani u Nišu, a nakon što se glasalo u Gornjem Matejevcu Skupština gradske opštine Pantelej izgleda ovako: 

Srpska napredna stranka ima najveći broj mandata 11, lista “Niš moj grad” tri mandata, SPS, Radikali, Iskreno za Niš i Levica Srbije na izborima su osvojili po dva mandata, dok je jedan pripao listi Dveri – DSS. Ujedinjena seljačka stranka ostala je bez mandata. Skupština Gradske opštine Pantelej ima 23 odbornička mesta.

Iako su na ovim izborima u Gradskoj opštini Pantelej osvojili dva mandata, kako Niške Vesti nezvanično saznaju oba odbornika liste “Iskreno za Niš” generala Momira Stojanovića prešla su u Jedinstvenu Srbiju. Tako je ova lista ostala bez odbornika u opštini Pantelej, a koalicija SPS-JS sada ima četiri odbornika.

Na biračkom mestu 22 u Gornjem Matejevcu upisano je 1.041 osoba sa pravom glasa, dok čitav Gornji Matejevac ima 2.096 građana sa pravom glasa.

Izbori u Gornjem Matejevcu ponavljeni su odlukom Upravnog suda, zbog neslaganja u zapisniku sa biračkog mesta između broja glasača i broja listića pronađenih u kutiji, i to za jedan listić.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com