Zdravlje

Besplatan pregled kože i mladeža

U ponedeljak 16.maja 2016.godine od 07:00-18:00 na Odeljenju dermatovenerologije Doma zdravlja Niš, ordinacija 116 i 117 na III spratu obavljaće se besplatni pregledi kože i mladeža.
Svi zainteresovani građani imali su priliku da se prijave za pregled u periodu od 9. do 11. maja, putem besplatne telefonske linije na broj: 0800 222 888 i putem agencije zakažu pregled.

Od 1999. Godine kada je kampanja osnovana od strane šest belgijskih dermatologa, do danas se proširila na 33 zemlje.

Ciljevi kampanje Euromelanoma su besplatani pregledi kože koji bi omogućili rano otkrivanje raka kože i otkrivanje osoba koji imaju povećan rizik za obolevanje od raka kože. Kampanja Euromelanoma 2016 je usmerena na edukaciju građana o tome da je rak kože izlečiv ako se otkrije u ranom stadijumu. Ukoliko se prepozna na vreme, i ne odlaže se odlazak lekaru zbog obaveza, straha i drugih razloga, rak kože se može trajno izlečiti jednostavnom hiruškom intervencijom, koja je manje neprijatan od odlaska zubaru.

Kampanju organizuje Udruženje dermatovenerologa Srbije u saradnji sa Euromelanoma Europe i Evropskim udruženjem za dermatološku onkologiju (EADO), Intersekcijskim odborom za melanom Srpskog lekarskog društva, a pod pokroviteljstvom Evropske akademije za dermatologiju i venereologiju i Ministarstva zdravlja Republike Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com