Hronika

U porodici nastradalog radnika: Budimir je bio stub porodice

Tuga u familija građevinca koji je poginuo u Nišu nakon pada sa kuće. Inspektori utvrdili da nije bio osposobljen za bezbedan i zdrav rad

BUDIMIR je bio iskusan i oprezan građevinac, neumoran radnik i dobar čovek. Za svakoga je imao vremena, da sasluša i da pomogne, a sebe nije štedeo. Školovao je dva studenta, kuću je dogradio i stao na noge. Bio je stub porodice.

Ovako o Budimiru Stamenkoviću, građevincu iz Vlasotinca koji je u utorak poginuo prilikom pada sa krova kuće u Ulici vojvode Bojovića u Nišu, pričaju njegova sestra Jasmina i zet Branko Stanojević. Dok oboje pokušavaju da zadrže suze koje naviru, prisećaju se kako se mučio celog života.

– Sećaću ga se kako s torbom na leđima odlazi na posao – nastavlja Jasmina. – I prošlog vikenda je tako otišao i rekao da će se vratiti za nekoliko dana. I evo šta dočekasmo. Žalio se kako nema posla. “A kada ga ima, nema para, gazde ne plaćaju”, govorio mi je.

Budimirova ćerka Sanja (27) je završila likovnu akademiju u Nišu, a sin Nikola (25) Višu građevinsku školu. Od kada je supruga Stanija (53), pre 15 godina, izgubila posao u “Leteksu” Budimirov posao je bio njihov jedini izvor prihoda. Brinuo je i o majci Savki koja je u osamdesetoj godini ostala bez sina. Oni nisu bili u stanju da govore o tragediji koju su doživeli.

Inače, Inspektorat za rad je utvrdio da je Budimira Stamenkovića (56) angažovao neregistrovani subjekt – fizičko lice.

Opširnije na Večernje Novosti

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com