Društvo

Kome smetaju dečije igraonice i mobilijari?

Tek što je postavljena brod igraonica u čairskom parku, ostala je bez jarbola. Gotovo odmah nakon što je postavljena teretana kod Gabrovačke reke čelične cevi je neko izvadio. Poprave se klupe, gotovo odmah se ponovo polome. Lome se javne česme, dečije igraonice, novo postavljeni senici. Ko to radi i zašto, kome nije stalo da se naša deca bezbrižno igraju, a stari ljudi i roditelji odmore na klupama. Kakav je to naboj energije koji uništava, bez osećaja, bez griže savesti?

 

Gradska opština Medijana je samo od početka ove godine do danas postavila 11 dečijih mobilijara, na različitim teritorijama, jednu brod igraonicu, 14 senika sa klupama i tri teretane na otvorenom, podsetio je predsednik ove opštine Zoran Stojanović. U toku ove godine biće postavljeno još nekoliko dečijih igraonica, teretana i mobilijara.

U dogovoru sa Srbija vodama biće postavljena još tri sportska parka. Jedan će biti iznad mosta kod DIS-a, a drogi iznad mosta Proleterske brigade kod Merkatorr, koji će činiti jedna teretana na otvorenom, igraonica, dva senika sa klupama kako bi roditelji mogli da odmore kada izvedu svoju decu.

“Na ovom prostoru želimo i da ozidamo dva roštilja, kako bi građani mogli ovaj deo grada pored reke da koriste i za piknik”, rekao je Stojanović Niškim Vestima i dodao da će treća samo teretana biti postavljena kod hotela My Place.

cair3

Prvi čovek opštine Medijana najavljuje da će biti dopunjen mobilijar u Romanijskoj ulici i iza Doma zdravlja. Još jedan je pripremljen, a gde će biti postavljen još uvek nije odrđena lokacija.

Problem je međutim što se mobilijari koje opština postavlja veoma brzo oštete. Sve klupe koje su bile polomljene sada su popravljene, ali Stojanović je uveren da takvo stanje neće ostati dugo.

“Pozivam građane da svi zajedno povedemo računa o onome što smo postavili, jer toliko ima mnogo oštećenja da mi par dečijih mobilijara izgubimo na popravku i održavanje. Nekoliko desetina, pa čak slobodno mogu da kažem stotinak klupa manje postavimo u gradu zato što ne možemo da stignemo da popravimo polomljene”, upozorio je Stojanović.

Dečije mobilijare neprekidno oštećuju. Brod igraonica u Čairu je već oštećena. Pola teretane kod ušća kod Gabrovačke reke je polomljeno.

“Višak energije se ispoljava na negativan način, a ja se iskreno nadam da će poboljšanju ovakve crne slike doprineti otvaranje odeljenja Komunalne policije i Policijske stanice na našoj teritoriji”, rekao je Stojanović i dodao da se one tu nalazi upravo na inicijativu opštine Medijana, koja je za te namene i izdvojila sredstva iz budžeta.

Ove dve službe pomoći će da se poveća nivo i komunalne i lične bezbednosti naših sugrađana, biće im i lakše da tu dobiju lična dokumenta. Zamolio sam nadležne u policiji da češće obilaze mesta gde smo postavili mobilijare, kako bi se sačuvali od oštećenja.

cair1

Samo u decebru mesecu je preko 180 klupa u čairskom parku bilo popravljeno, već krajem januara je oko 30 ponovo bilo polomljeno. Klupe u parku Svetog Save prošle godine su dva puta menjane. Njih, ali i gotovo sav mobilijar su za veme održavanja kupa Radivoja Koraća lomili navijači. Tada je nastradao i park ljubavi, stakla su zamenjena, da bi sada ponovo neko polomio jedno staklo.

“Oštećenja su pretrpele i javne česme. Krađa slavina je redovna pojava. Česma u Duvaništu lomljena je prošle godine četiri puta. Česmu vandali vrte u krug sve dok ne polome cevi koje se nalaze u zemlji”, ističe Stojanović.

Na svim objektima koje je izgradila opština Medijana stajale su ploče sa natpisom “Poklon građanima Niša-GO Medijana”. Od tih 100 tabli, većina je polomljena.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com