Društvo

NEČUVENO! Dva organizatora zakazala „Paradu maturanata“ istog dana

Parada maturanata svake godine izazove veću pažnju medija prilikom organizacije nego kada ona i bude održana na glavnom gradskom trgu. Prošle godine pogrešne majice i nezadovoljni srednjoškolci pokvarili su priču koja prati ovu lepu svetsku manifestaciju. Ove godine rukovodstvo grada to neće dozvoliti, kažu u Gradskoj kući. Iako je jedna od dve organizacije koja u Srbiji ima licencu za organizovanje ove parade, danas u Media centru održala press konferenciju, ona nije organizator niške parade, potvrdio je za Niške Vesti direktor Kancelarije za mlade Stevan Živković.

„Ugovor za održavanje „Parade maturanata“ je potpisan sa agencijom La Luna. Ugovor je potpisao gradonačelnik i to je završeno. Ono što nam predstoji je još posla oko samog održavanja, jer je ostalo da se utanače neki detalji. Parada se održava 20. maja na glavnom gradskom trgu u Nišu“, rekao je Živković za naš portal.

U niškom Media centru danas je predstavljen „Ples tolerancije“ koji će se održati 20. maja ali u opštinama Babušnica, Svrljig, Pirot i Šabac. Ovu paradu organizuje Eko-reakcija koja je prošle godine organizovala nišku paradu kojom su srednjoškolci bili nezadovoljni. Biljana Jovanović ispred ove organizacije tužila je grad zbog neisplaćenih sredstava.

Ona je i ove godine pokušala da organizuje istu manifestaciju i u Nišu ali je njena ponuda prema gradu bila 500 000 dinara, što grad nije mogao da prihvati, jer za veće iznose od 400 000 dinara mora da se organizuje javni poziv, što bi u ovom slučaju produžilo postupak.

„Mi još uvek nemamo potvrdu da će grad Niš finansirati  ovaj projekat. Ugovor i zaključenje ugovora sa gradom kasni iako smo sa drugim gradovima to završili davno. Mi paradu imamo sa ili bez opreme. Desilo se da prošle godine Novi Sad nije imao opremu, a prema našim saznanjima neće je imati ni ove. Važno je lepo raspoloženje maturanata da oni plešu kvadril i da su u vezi sa svojim vršnjacima. Nikada nam maturanti nisu zamerili da li su dobili majicu ili kišobrane, ili ne“ kaže Biljana Jovanović ispred Eko-reakcije.

„Da li je tačno da ste prošle godine tužili grad?“ pitanje Niških Vesti.

„Nakon zaključenja ugovora  sa gradom 11. maja, podneli smo zahtev za izvršenje na osnovu verodostojne isprave i u najkraćem mogućem roku je sve to bilo rešeno, zato što je organizator od 2006. godine do danas postupio po svim odredbama ugovora koji smo potpisali“, rekla je za Niške Vesti „Biljana Jovanović, koordinatorka tima EKO-REAKCIJA, koji je organizator Maturantske parade u Svrljigu, Pirotu, Babušnici i Šapcu.

Maturantska parada je najpopularniji omladinski projekat u Srbiji. Uključeno je četrdeset pet gradova i opština, a manifestaciju su podržali Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kao i Ministarstvo omladine i sporta.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com