Društvo

aci edukuju o ishrani i fizičkoj aktivnosti u centru grada

Učenici OŠ “Dositej Obradović” i “Kole Rašić” će edukovati svoje vršnjake i sve zainteresovane građane o zdravom načinu života i fizičkoj aktivnosti na Trgu kralja Milana, u utorak 10. maja od 12 do 17 sati. Na ovaj način obeležiće Međunarodni dan fizičke aktivnosti.

Ovu interaktivnu akciju organizuje Udruženje “LekarInfo”.

“Cilj projekta je podizanje svesti kod učenika osnovnih škola o balansiranoj ishrani i važnosti fizičke aktivnosti”, ističu u Udruženju.

Međunarodni dan fizičke aktivnosti će se obeležiti kroz više aktivnosti na nekoliko štandova. Biće organizovano računanje BMI od strane studenata iz projekta ”Pronadji meru” i učenika sedmog razreda. Takođe, građani će moći da dobiju savet nutricioniste, kao i obučenih učenika sedmog razreda, o izbalansiranoj ishrani.

“Teško je hraniti se zdravo, ali je lako hraniti se izbalansirano”, poručuju učesnici ove akcije.

Učenici osmog razreda pokazaće posetiocima kako se čitaju nutritivne vrednosti namirnica sa etiketa najpopularnijih proizvoda.

“Posetioci će moći da se uvere koliko se kalorija gubi vežbanjem – plivanjem, trčanjem, vožnjom bicikla…u periodu od 10 minuta. Učenice osmog razreda davaće predloge za vežbe koje možemo primenjivati u svakodnevnim aktivnostima. Kako oprati sudove, prošetati psa, usisati kuću i vežbati u isto vreme”, najavljuju organizatori.

Učenici petog i šestog razreda pokazaće kako se može kvalitetno iskoristiti slobodno vreme, uz dosta fizičke aktivnosti, a na jako zanimljiv način, dodaju.

Udruženje „LekarInfo“ osnovano je 2011. godine, u želji da se poveća svest o zdravstvenoj zaštiti, promoviše zdravstveno obrazovanje i kultura. Uduženje su osnovali lekari okupljeni oko ideje da je prevencija najbitnija u zaštiti i očuvanju zdravlja, a da bi se približili stanovništvu kerirali su web portal “LekarInfo“ koji za cilj ima pokretanje stanovništva da razmišlja o prevenciji, a ne o lečenju bolesti.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com