Društvo

Brzi Brod dobio novu igraonicu za decu i teretanu na otvorenom

Stanovnici Brzog Broda dobili su teretanu na otvorenom i igraonicu za decu, zahvaljujući Gradskoj opštini Medijana, a u najavi je da ovo naselje dobije i nove senike i klupe.

“Pokušavamo da oplemenimo prostor u ovom naselju”, rekao je Niškim Vestima predsednik opštine Medijana Zoran Stojanović.

Na inicijativu mladih ljudi iz Brzog Broda, odazvala se ova opština. Pomogla im je sredstvima da ograde groblje, uprkos tome što se radi o privatnom posedu, da očiste dve deponije, i da se u naselju postave kontejneri.

“Postavili smo teretanu, dečiju igraonicu, senike, klupe. Pokušavamo da uredimo tu sredinu. Podržali smo njihovu inicijativu, jer unazad dve tri godine Grad nije sagledao ovo naselje na pravi način”, ističe prvi čovek Medijane.

On najavljuje da će u samom centru Brzog Broda biti napravljena i mini tržnica, a u objektu gde je nekada bila stara škola Ivan Goran Kovačić,mini Dom zdravlja. U ovom naselju već postoji ambulanta, ali je veoma mala i neuslovna.  Novi objekat bi omogućio da stanovnici ovog naselja dobiju četiri zdravstvene službe, opštu medicinu, pedijatriju, internu medicinu i laboratoriju.

“Pošto Grad nema sredstva ja sam predložio da mi uradimo rebalans budžeta i krenemo sa rekonstrukcijom. Nama je budžet skraćen za nešto više od 11 miliona dinara. Da su nam taj novac dali mi bi ga kompletno uložili u taj objekat”, ističe Stojanović.

Kada radovi budu kompletno završeni u prizemlju stare škole biće mini Dom zdravlja, a na spratu obdanište sa produženim boravkom za decu.

Predsednik opštine ipak napominje da bi i sami građani Brzog Broda trebalo da daju svoj doprinos time što neće više bacati đubre.

“Prošle godine smo 400 miliona dinara dali da očistimo deponiju u Brzom Brodu. Svi pored Nišave bacaju šta stignu. Mi smo sa tim parama mogli mnogo toga da uradimo”, kaže Stojanović i dodaje da mu je drago što se mladi ovog naselja angažovali u sređivanju svog naselja.

Mladi su poručili da će onima koji budu bacali đubre van kontejnera, ili prave divlje deponije, da će im vratiti svo đubre u dvorište.

 

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com