Kultura

“Retro dan” u Kupini

Retro dan biće održan sutra u petak 6. maja u Kupina bioskopu od 12 sati. Poznate Nišlije listaju Politikin zabavnik, neafirmisani bendovi sviraju, a novinari iz lista Politikin zabavnik  predstavljaju kako se o Nišu pisalo u ovom listu nekada davno.

Domaćini u tročasovnom otvorenom studiju Super radija, koji će biti postavljen u Kupina bioskopu, biće Marko Jerinić novinar Politikinog zabavnika i Boban Kocev voditelj Super radija. Oni će ugostiti poznate Nišlije koji će govoriti o iskustvu sa ovim listom, prelistati brojeve u kojima se pisalo o Nišu i o njegovim građanima, ispričati anegdote ali i zanimljive priče koje pamte iz ovog lista.poster

Gosti otvorenog studija su:

Ivan Redi – arhitekta,
Dragana Rodić – aktivistkinja,
Miroljub Nedović Riki – glumac Narodnog pozorišta,
Nebojša Ozimić – istoričar,
Velibort Petković – novinar,
Aleksandra Strahinić – portparolka Studentskog kulturnog centra,
Davorin Dinić – glumac Pozorišta lutaka,
Danijela Ivanković – novinarka,
Zlatibor Stanković – vlasnik striparnice Južni Darkwood,
Dragan Žika Stojanović – novinar i
Branislav Janković – pisac.

Program biće upotpunjen i retro muzikom koju će izvoditi niški neafirmisani bendovi – “Oppositeway”, “Hazel purple” i “Enevhus”.

Svi oni koji program budu pratili uživo u bioskopu ili preko sajta Super radija (www.superradio.rs) imaće mogućnost da čuju kada je Zabavnik osnovan, kako je dobio ime, zašto je namenjen za sve one od 7 do 107 godina, kada je ponovo počeo da izlazi. Ideja Retro dana je i da posetioci čuju kako se u ovom listu pisalo o Nišu tako da će biti predstavljen i serijal tekstova koji je izašao u Zabavniku 1999. godine, a tiče se našeg grada.

U saradnji sa redakcijom lista za najvernije čitaoce Politikinog zabavnika obezbeđene su i nagrade. Pozivaju se Nišlije da ponesu stare brojeve Zabavnika, jer ćemo najvernije čitaoce nagraditi pretplatom na časopis.

Retro dan organizuju Centar za unapređenje društvene svesti – Super građanin i Super radio u saradnji sa Politikinim zabavnikom.

Manifestaciju podržali GO Medijana, Nais Print, Kancelarija za mlade, Red Bull i Kupina bioskop.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com