Društvo

Inkubator i instrumenti za operacije stigli iz Japana u Klinički centar

Klinički centar od danas ima novi inkubator, a hirurške sale biće opremljene novim instrumentima za operacije. Sve ovo zahvaljujući donaciji Vlade Japana koja je vredna 50.000 evra. Veliku pomoć iz ove države niški Klinički centar dobija i zahvaljujući angažovanju doktora patologije Takanori Hatorija, kažu u ovoj ustanovi.

Instrumenti za kraniotomiju koštaju više od 30.000 evra, a služiće za otvaranje lobanja kod pacijenata kojima je potrebna operacija na glavi.

“Ovo je kompletna oprema za jednu hiruršku salu i koristiće je neurohirurzi”, rekao je direktor KC Zoran Radovanović.13140668 10209695911300806 1729804872 n

Novi inkubator koji će koristiti ginekološko-akušerskoj klinici za novorođenčad vredan je oko 15.000 evra.

Dr Hatori je profesor emeritus na Šiga univerzitetu medicinskih nauka u Kjotou. Ovo mu je peti boravak u Srbiji, a do sada je ugostio više od 15 lekara iz niškog Kliničkog centra i pomogao im u stručnom usavršavanju. Tokom ove posete obišao je Patologiju KC Niš.

“Oprema na Patologliji nije najsavremenija ali ova klinika dobro radi”, ocenio je profesor Hatori.

On je jedan od najboljih patologa ne samo u Japanu nego i u svetu, a svaka njegova poseta Nišu mnogo znači ovdašnjim stručnjacima, ocenjuju u Kliničkom centru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com