Društvo

Uživo! “Moj lični stav o (anti) fašizmu”

Centar za razvoj civilnih resursa i Centar za razvoj društvene svesti – Super građanin iz Niša uz tehničku podršku Super radija povodom 9. maja – Međunarodnog dana pobede nad fašizmom organizuje javnu debatu.

U sklopu obeležavanja ovog dana, Super radio će emitovati uživo program iz Balkanske ulice u ponedeljak 9. maja od 12 do 14 sati u kojem mogu da učestvuju i zainteresovane Nišlije. Cilj je da javnost Niša progovori na temu (anti) fašizma.

Pozivaju se građani svih profila bilo kog starosnog doba da progovore na temu fašizma. Svako će imati po 5 minuta vremena da se izrazi na zadatu temu, a način izražavanja je na samom autoru. Mogu to da budu pesme, slike, skice, debate, govori – na učesnicima je da se izraze na svoj način.

Prijave na konkurs su putem mejla info@superradio.rs. Neophodno je da autor pošalje ime i prezime, broj telefona opis onoga što želi da izvede, kao i kraću biografiju (esejistički napisanu). S obzirom na to da je broj mesta ograničen, prednost će imati ranije prijave, a učesnici će o terminu izlaganja biti unapred obavešteni.

Otvoreni studio Super radija biće instaliran u Balkanskoj ulici u Nišu od 12 do 14 sati, a dvočasovni program bice uživo prenošen preko sajta superradio.rs.

Drugi svetski rad na evropskim prostorima okončan je 9. maja 1945. godine, a sve nakon šestogodišnjeg oružanog sukoba koji je počeo 1. septembra 1939. godine. Rat je završen potpisivanjem bezuslovne kapitulacije oružane sile Trećeg rajha, a od tada ovaj dan se svečano obeležava u brojnim zemljama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com