Sport

FK Radnički: Zašto ne bi pobedio fudbal?

Svi putevi vode u Čačak! Rečenica koja se najčešće čuje u Nišu posle utakmice sa Radnikom i remija Vojvodine na svom terenu protiv Voždovca. Borba za četvrto mesto se otvorila, u ovom trenutku čini se, sa boljom startnom pozicijom za “Real sa Nišave” sa, reklo bi se, kapitalnih dva boda prednosti u odnosu na novosadsku “Staru damu”.

Četiri kola do kraja sezone i identični protivnici za obe ekipe. Da ostavimo po strani sve kalkulacije o osvajaču Kupa i mogućih ishoda utakmica Radničkog i Vojvodine protiv Crvene Zvezde, Partizana, Čukaričkog, bitno je da pobede ili porazi budu izvojevani na zelenom terenu, pa ko bude bolji neka se na kraju raduje.

Ipak, realno je očekivati da će četvrto mesto na tabeli odvesti osvajača te pozicije u kvalifikacije za Ligu Evrope. Gledano iz ugla Radničkog, a verujemo i iz ugla novosađana, ulog je veliki. Ne treba posebno pominjati značaj učešća u evropskim takmičenjima i šta to znači za bilo koji klub. Od rejtinga do finansijske dobiti.

Zato i kažemo da su sadašnja dva boda prednosti “kapitalna”.

U Radničkom se vodi briga o svakom detalju u pripremi utakmice u Čačku i opšta je neverica da će ovako značajan meč za Nišlije i Novosađane, suditi Novosađanin. Ne sumnjamo u kvalitet i znanje Maje Vujovića, ne dovodimo u pitanje ni njegovu profesionalnsot, ali ipak skrećemo pažnju i pitamo, zašto je takvo delegiranje urađeno. Znamo kako se vrši delegiranje sudija i s pravom pitamo, zar je morao tu utakmicu da sudi sugrađanin ekipe s kojom se borimo za bolju poziciju na tabeli.

Poučeni ranijim iskustvom, sa Kup utakmice u Beogradu i odmah zatim prvenstvene u Nišu protiv Partizana, utakmice protiv Novog Pazara, i poslednje protiv Vojvodine u Nišu, o dosuđenim kaznenim udarcima protiv Radničkog i nedosuđenih za Radnički, isključenje kapitena ekipe u 20. minutu i o ovim detaljima će se voditi računa.

Radnički će snimati ceo tok susreta u Čačku. Kojim god se rezultatom završi susret, ali isključivo na zelenom terenu stadiona u Čačku, sportski ćemo pružiti ruku rivalu i čestitati jedni drugima. Ukoliko na rezultat budu uticale sa sportom nespojive činjenice, predsednik Prof. dr Radan Ilić je rekao da će upotrebiti sva pravna sredstva i sve institucije u zemlji i inostranstvu, u razotkrivanju tih činjenica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com