Izbori 2016

Nišlije i 4

Vanredni parlamentarni izbori biće ponovljeni posle praznika na 5 birališta u Nišu. U sredu 4. maja na izbore izlaze građani koji su glasali na biračkim mestima 28 na Paliluli, broj 4 na Medijani i 13, 16 i 23 na Panteleju. Ovo je dlučila Republička izborna komisija jer je utvrdila nepravilnosti na ovim biralištima.

U Medijani se ponovo glasa za narodne poslanike u republičkom parlamentu u OŠ “Dušan Radović” (4), a na Pliluli u školi “Branko Miljković” (28). Na Panteleju glasaće građani na biralištima u školama “Stefan Nemanja” (13 i 16) i “Karađorđe” u Gornjem Matejevcu (23).

U Matejevcu se u OŠ “Karađorđe” na izbornim mestima 22 i 23 ponavljaju i opštinski izbori, ali u subotu 30. maja, kada se ponovo glasa i za poslanike u gradskom parlamentu na 20 birališta u gradu.

Pravo glasa na ponovljenim lokalnim izborima ima 25.585 birača. Parlamentarni izbori ponavljaju se za oko 9.500, a opštinski za oko 2.000 birača.

Najčešći razlog ponavljanja izbora na pojedinim biralištima je višak glasačkih listića, pa su Izborne komisije imale zakonsku obavezu da ponište glasanje.
U Nišu je u toku predizborna tišina i ona će biti prekinuta samo za 1. maj, da bi se nastavila do 4. maja u 20 sati, kada se zatvaraju birališta na kojima se ponavljaju parlamentarni izbori.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com