Društvo

Uspeh osmogodišnje matematičarke iz Niša

Osmogodišnja Ana Mitić iz Niša, krajem prošlog meseca osvojila je dva prva mesta na matematičkim takmičenjima. Na državnom takmičenju Misliša i svetskom – Kengur bez granica, koje obuhvata više od 60 zemalja u svetu, a koje u Srbiji organizuje Matematičko društvo Srbije, imala je maksimalan broj poena.

Ana Mitić, učenica drugog razreda osnovne škole Učitelj Tasa u Nišu, niže uspehe iz mamematike. Rezultate kako kaže, postiže napornim radom i vežbanjem.

“Za te rezultate su zaslužne mama i učiteljica, one su mi najviše pomogle, sa mamom i učiteljicom sam najviše vežbala”, kaže Ana Mitić, matematičarka.

Anina mama, Aleksandra kaže je devojčica uspešna u više oblasti. Sa takmičenja iz ritmičke gimnastike, u Niš su stigle ččetiri medalje – po jedna zlatna i srebrna i dve bronze.

“Mnogo mi je drago što mi je dala razlog da budem ponosna na nju, čak i na više polja. Mi smo počele pripremu čačkalicama. Imala je zadatke da premešta 2 -3 čačkalice da bi dobila figuru ili rešila jednakost”, kaže Aleksandra Adžić, Anina majka.

U školi Učitelj Tasa, učiteljica i drugari posebno su ponosni na Anu i njene rezultate.

Opširnije na RTS.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com