Društvo

Počelo uređenje korita Nišave

Korito Nišave od Medoševačkog do starog železničkog mosta biće uređeno sredstvima Svetske banke, kako bi se sprečilo plavljenje, izjavio je gradonačelnik Zoran Perišić prilikom obilaska radova.

Vrednost radova na sređivanju korita Nišave od Medoševačkog do Železničkog mosta iznosti 310 miliona dinara, a investitor je preduzeće „Srbija vode“. Izvođač radova je „Strabak“.
Ovim radovima obezbeđuje se stepen zaštite sa 120 kubika propusta vode u sekundi, objašnjavaju nadležni. Projekat predviđa i uređenje minor korita kao i izgradnju stepeništa i prilaza reci u pravcu ka centru grada.

perisic27 2

Počeli su i radovi u Brzom brodu, na asfaltiranju puta od škole do crkve i autobuskoj okretnici, za šta je izdvojeno 2,5 miliona dinara. Ulica je širine 5,5 metara i dužine 170 metara. U toku je i uređenje okretnice kod škole „Dr Zoran Đinđić“. Ukupna površina platoa je 400 metara, a u sredini platoa biće javna česma. Izgradnjom platoa biće produžena linija gradskog autobusa čiji nedostatak je predstavljao problem za meštane Brzog Broda.

perisic27 3

Započela je i rekonstrukcija Prvomajske ulice od Voždove do Ulice 7.jula dužine 440 metara, a širine 6 metara i trotoari sa obe strane ulice širine po dva metra. Između kolovoza i trotoara nalazi se zelena površina sa drvoredom širine jedan metar. Rekonstrukcija obuhvata zamenu ivičnjaka i presvlačenje asfaltom kolovoza i trotoara.

Sve ove radove obišao je danas gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com