Izbori 2016

SNS traži ponovno brojanje glasova

Srpska napredna stranka zatražila je danas ponovno prebrojavanje glasova i u uvid u sav birački materijal, dan nakon što je opozicija formirala svoj pravni tim za kontrolu rezultata.

Na ovakav potez upućivalo je obraćanje premijera i lidera SNS Aleksandra Vučića posle sednice predsedništva stranke, u ponedeljak popodne, a posebno sumnje koje je izneo u vezi sa prelaskom cenzusa svih opoizicionih stranaka “pod okriljem noći”, uz prisustvo lidera opozicije u RIK-u.

Premijer je rekao da su se u noći posle izbora dešavale “čudne stvari”.

Takođe, istakao je da ostaje u uverenju da je SNS, kako je i saopštila u izbornoj noći, osvojila preko 50 odsto glasova birača, te da nije jasno kako su neke stranke preskočile preko noći cenzus i oborile rezultat SNS.

On je i danas, nešto pre nego što se pojavilo saopštenje njegove SNS, u Lužanima rekao “da će se još videti ko je zaista ušao u parlament”.

Vučić je najavio “da će SNS pregledati kompletan izborni materijal”.

“Zamislite da sam ja upao u neku komisiju i odjednom promenjeni rezultati, sve kako su oni hteli”, kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, SNS je zatražila uvid u sav birački materijal, pošto je izborna komisija bila izložena pritiscima.

Opširnije na Srbija izbori

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com