Magazin

Vernici slave SVECA koga su zatvorili u hram sa ZMIJAMA, a onda je on učinio ČUDO!

Sveti Artemon je ušao u hram u kom su se nalazile ogromne zmije, koje je on silom krsta prikovao za zemlju, a onda ih izveo u dvorište i dahom umrtvio

Pravoslavni vernici danas proslavljaju svetog sveštenomučenika Artemona. On je bio sveštenik za vreme cara Dioklecijana, u Laokidiji. U sve rimske gradove i krajeve, bili su upućivani mučitelji, koji su primoravali hrišćane da prinose žrtve idolima, a onima koji su bili nepokorni, mučili su ih i ubijali.

Vojvoda Patrikije, koji je bio određen da izvršava careve naredbe u vezi sa prinošenjem žrtava idolima, stigao je i u Artemonov hram. Kada u njemu nije zatekao nijedan kip, a potom i čuo da su Artemon i njegovi učenici sve porazbijali, bio je veoma besan. Poželeo je da kazni ovog svetitelja.

Odveo ga je u hram u kome su se nalazile ogromne zmije koje su bile posvećene bogovima ovog hrama. Svi su mislili da će ga zmije ujesti. Međutim, ovaj svetitelj je rečju Hristovom, prikovao sve zmije za pod hrama, a onda ih izveo u dvorište. Tamo ih je svojim dahom umrtvio.

Ostatak teksta pročitajte na Telegraf.rs

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com