Izbori 2016

Veća izlaznost birača oko podneva

Do 14 sati na birališta u Nišu izašlo je oko 27 procenata glasača. Za pola procenta više onih koji glasaju za gradski parlament nego za narodne poslanike, podaci su Gradske izborne komisije.

Do 10 sati na glasanje je izašlo oko 8 odsto birača, dok se sledeća 4 sata odazvalo 2,5 puta više građana.

Izbori i dalje teku regularno na svim izbornim mestima.

„Za sada nisu prijavljene nikakve neregularnosti niti prekidi u glasanju. Imamo manje tehničke probleme koji se rešavaju u hodu. Ako nestane spreja ili se potroše baterije na kontrolnim lampama, brzo šaljemo druge na biračka mesta“, kaže predsednica GIK-a Jelena Žarić Kovačević.

Ona dodaje da Opretivne grupe neprekidno obilaze biračka mesta i da se svi manji problemi rešavaju u „najkraćem mogućem roku“.

Podsećamo da je u Nišu ukupno 174 biračka mesta, na kojima za gradsku skupštinu može da glasa 233.647 birača, dok narodne poslanike u Nišu ima pravo da bira 238.499 građana. Ovaj broj se razlikuje jer za odbronike grada mogu da glasaju oni koji imaju prebivalište u Nišu, dok na parlamentarne izbore mogu da izađu i oni koji su na boravištu u gradu, objašnjavaju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com