Kultura

Svetski dan džeza u Feedback-u

Nišville jaz festival u subotu 30. aprila organizuje obeležavanje Svetskog dana džeza u četiri grada juga Srbije – Nišu, Leskovcu, Vranju i Bujanovcu. Za sve programe ulaz je besplatan, najavljuju.

Obeležavanje Svetskog dana džeza u Nišu će se tradicionalno održati u klubu „Feedback“ sa početkom u 22 sata. Nastupiće niški sastavi „Moba“ i „Naissblue“, a takođe po tradiciji, posle oficijelnih nastupa održaće se jam session na koji su pozvani svi niški muzičari.

Int jazz Day 2014 FEEDBACK foto Marko Pekic

U Leskovcu će biti obeležen u Kamernoj sali Leskovačkog kulturnog centra sa početkom u 20 sati, a nastupiće Sastav učenika jazz odseka Muzičke škole „Stanislav Binički“ iz Leskovca i niški sastav „Naissblue“. U Vranju će nastupiti domaći sastav „MJMS Quartet“ i grupa „Tevarbulebra“ iz Niša, a program će se održati u sali Omladinskog kulturnog centra sa početkom u 20 sati. Mesto obeležavanja Svetskog dana džeza u Bujanovcu je plato – bina ispred Doma kulture “Vuk Karadžić“, koji je i suorganizator programa – a početak je zakazan za 19:00 sati. Nastupaju grupa „Strangers from South“ iz Bujanovca i niški sastav „Benny Brickman Band“.

Inače, postave grupa iz Leskovca, Vranja i Bujanovca čine mladi muzičari okupljeni u sklopu projekta Nišvilla „Jazz – Mulktikulturalni izraz“ koji je realizivan 2014. godine uz podršku EU, a na kojem su partneri bile i muzičke škole iz Leskovca i Vranja.
Svetski dan džeza, čiji je organizator UNESCO u saradnji sa „Thelonious Monk Institute of Jazz“, obeležava se širom sveta od 2012. godine na inicijativu čuvenog muzičara Herbija Henkoka. Centralna proslava ove godine će se održati u Beloj kući u Vašingtonu uz učešće najznačajnijih muzičara današnjice.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com