Društvo

Rok za izgradnju akva parka 3 godine

Do kraja godine trebalo bi da počne izgradnja akva parka na lokaciji Lozni kalem kod Niške Banje, očekivanja su gradonačelika Niša Zorana Perišića. Potpisan je Memorandum o razumevanju između Grada i crnogorske kompanije “Aqaterra solutions doo”, koju zastupa Sahret Hajdarpašić. Kompleks bi, kako su najavili, trebalo da sadrži otvoreni i zatvoreni deo, i da se prostire na 5,5 hektara, koje će grad besplatno ustupiti ovom investitoru.

“Iako nije u pitanju proizvodna delatnost možemo da damo zemljište bez naknade jer će biti upošljeno za stalno 60 ljudi, a preko leta i do 140. Akva park je turistički magnet koji će značajno unaprediti grad, ne samo u oblasti turizma već i privrede”, rekao je Perišić.

Klub privrednika Niša je pomogao investitoru da izabere baš ovu lokaciju, a kako kažu, sve je vrlo brzo dogovoreno sa lokalnom samoupravom. Investitror se obratio gradu 8. aprila sa ovim predlogom.

“Moramo prvo uraditi analize da vidimo koje su potrebe stanovnika i turista iz ovog regiona. Potrudićemo se da izgradimo mnogo sadržaja, od onih ekstremnih za mlade, do sporijih tobogana za porodičnu zabavu”, rekao je Hajdarpašić.

Investitor će biti u obavezi i da privede zemljište nameni u roku od 3 godine kao i da najmanje 5 godina drži radnike. Akvatera solušns će biti u obavezi i da uloži minimum 9 miliona evra u akva park.

12998643 1023503954352445 4763587079786975900 n

Investitor će morati da obezbedi i bankarske garancije u iznosu vrednosti zemljišta koje mu je ustupljeno koje će biti naplative u bilo kom trenutku, čulo se na gradskom Veću.

Ova kompanija početkom juna završava izgradnju akva parka u Budvi, na 42.000 kvadrata, što je projekat vredan oko 12,5 miliona evra.
Na Loznom kalemu koji je i predviđen za izgradnju sportsko-rekreativnog kompleksa, ostaće slobodno još 25 hektara zemlje, dodali su na Veću.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com