Društvo

100 miliona dinara za rekonstrukciju sekundarne vodovodne mreže u Malči

Radovi na sekundarnoj vodovodnoj mreži u selu Malča, koje se nalazi na teritoriji gradske opštine Pantelej, uveliko su u toku, a radove je, u okviru karavana sa saradnicima obišla i gradonačelnica Dragana Sotirovski.

Vrednost radova iznosi nešto više od 100 miliona dinara, a kada će radovi biti završeni, još uvek nije poznato.

„Daćemo JKP „Naissus“ da uradi predmer i predračun za kanalizacionu mrežu, pa kada radimo vodovodnu, da uradimo paralelno i kanalizacionu mrežu, i onda da asfaltiramo ida završimo sve te radove na kojima Malčanci insistiraju“, rekla je Dragana Sotirovski.

Kako navodi, izgradnjom sekundarne kanalizacione mreže neće biti potpuno rešen problem, jer je potrebna izgradnja kolektora, kako bi se voda odvodila do fabrike za prečišćavanje otpadne vode.

Foto: J.M.

„Meštani mesne zajednice, u saradnji sa Gradskom opštinom Pantelej, obezbedili su novu pumpu i novi priključak za struju za tu pumpu. Danas smo dogovorili da Vodovod sa svojim tehničkim ekipama izađe na teren i da vidi da li postoje tehničke mogućnosti za izgradnju dodatnog rezervoara za vodu i time bi se trajno rešilo vodosnabdevanje u Malči, a sačuvali bi se prirodni izvori koje oni imaju“,  ističe predsednica Opštine
Pantelej Nataša Stanković.

Meštani navode da pored ovoga imaju još nekoliko gorućih problema, a tiču se nedostatka ambulante, balon sale i svega onoga što bi im olakšalo život.


„Pored ovoga, imamo još gorućih problema, a to je izgradnja bazena iznad sela, povećanje kapaciteta vode, kako bismo u letnjoj sezoni imali dovoljne količine vode. Još jedna stvar muči meštane. To je ambulanta, jer selo mora da ima doktora, apoteku i ostalo “, navodi Milorad Raičević, predsednik mesne zajednice, koji objašnjava da je Selo Malča nekada imalo ambulantu, doktora pet dana u nedelji, zubara, apoteku, ambulantu, doktora pet dana u nedelji, zubara, apoteku, sve što je potrebno za život na selu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com