Društvo

1.500 paketa pomoći za najugroženija domaćinstva u Nišu

Pomoć od 1.500 prehrambeno-higijenskih paketa, vredna gotovo dva miliona dinara, koju je putem NALED-ove platforme za donacije obezbedila kompanija Marbo Product, dostavljena je danas gradu Nišu. Paketi su namenjeni romskim domaćinstvima i korisnicima Narodne kuhinje u tom gradu, koje je lokalna samouprava prepoznala kao najugroženije.

Predstavnici NALED-a i kompanije Marbo Product (PepsiCo, Inc), uručili su pakete u prisustvu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića.

“Danas smo se ponovo okupili da pošaljemo poruku zajedništva, solidarnosti i poverenja koje kompanije imaju u NALED. Upravo zato su se i odazvale našoj inicijativi da doniraju hranu onima kojima je najpotrebnija. Hvala kompaniji Marbo, ali i drugima koji su putem NALED-ove platforme obezbedili više od 52 tone hrane za ugrožene. Te kompanije bile su i pokretači našeg apela ka Vladi Srbije da se ukine porez na ovakvu vrstu donacija. U Srbiji se godišnje baca oko 250.000 tona hrane, a 99% hrane iz ugostiteljskih objekata završava na deponiji. Ukidanje poreza na donacije hrane bi pomoglo mnogima da se odluče na davanje”, rekla je izvršna direktorka NALED-a Violeta Jovanović.

Tijana Đorđević Ilić članica gradskog veća zadužena za socijalnu politiku rekla je da donacija koja je danas stigla u Niš puno znači u periodu kada se svi trude da prevaziđu krizu izazvanu korona virusom.

“Ova donacija je još vrednija, jer ide onima koji su najudruženiji, a to su pre svega korisnici Narodne kuhinje. Oni po odluci Grada nisu radno sposobni i zato se uvek trudimo da vodimo računa o njima, posebno u ovakvim prilikama”, rekla je ona.

Ljiljana Radosavljević menadžer korporativnih komunikacija u kompaniji Marbo Produkt zahvalila je gradonačelniku Bulatoviću i NALED-u na brzoj i efikasnoj akciji koja je omogućila da donacija stigne do najugroženijih u Nišu.

“Važno je da se održi kontinuitet ovakve saradnje, posebno u teškim okolnostima koje su nas zadesile. Za nas kao kompaniju je bilo neophodno da nađemo relevantne partnere, a našli smo ih u NALED-u. Zadovoljni smo ukoliko smo ovom donacijom bar malo doprineli da uđe osmeh u ugrožena domaćinstva”, kaže Radosavljević.

NALED-ova online platforma za donacije je osmišljena kako bi povezala pre svega lokalne samouprave kojima je potrebna pomoć, sa kompanijama i međunarodnim organizacijama koje tu pomoć mogu da pruže. Pokrenuta je početkom aprila, a do sada je ovim kanalom obezbeđeno i isporučeno 52 tone hrane za 11.000 domaćinstava, 67 računara za škole i opštinske službe i medicinska i zaštitna oprema, kao podrška 41 lokalnoj samoupravi u suzbijanju negativnih posledica pandemije. Ukupna vrednost donacija iznosi više od 250.000 evra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com