Ekonomija

Zumtobel krajem godine otvara fabriku u Nišu

U septembru se očekuje završetak svih radova na izgradnji fabrike austrijske kompanije Zumtobel u Nišu u kojoj će biti zaposleno 1.100 ljudi. Završeni su zemljani radovi, strukturni temelji i spoljna konstrukcija, saopštila je Zumtobel Group.

Kamen temeljac za izgradnju ove fabrike postavljen je u leto 2017. godine. Krajem marta 2018. godine svi zemljani radovi, strukturni temelji, kao i radovi na spoljnoj čeličnoj i betonskoj konstrukciji su završeni.

Projektni tim Zumtobel Grupe je veoma zadovoljan napretkom građevinskih radova i vidljivim napretkom u ostvarenju projekta.

“Dobili smo toplu dobrodošlicu u gradu Nišu i radujemo se svim budućim projektima u okviru našeg lokalnog prisustva i saradnje”, ističu.

Budući proizvodni pogon po završetku će pokrivati 40.000 kvadratnih metara sa konačnom cenom od 30,6 miliona evra. Prvi proizvodi sa proizvodne linije u novoj fabrici izaći će u finansijskoj godini 2018./19.

Austrijska kompanija dobiće podsticaj za zapošljavanje radnika u visini od 8-9 mil EUR.

O Zumtobel Grupi

Zumtobel Grupa je međunarodna rasvetna grupacija i vodeća kompanija u oblasti inovativnih rešenja rasvete i komponenti.

Sa svojim međunarodno pozicioniranim brendovima, Thorn, Tridonic i Zumtobel, te svojim acdc i Reiss brendovima kao i “servisima Zumtobel Grupe” – Zumtobel Group Services (ZGS), grupacija svojim klijentima širom sveta nudi veliki spektar proizvoda i usluga.

U poslovnom osvetljenju Grupa je evropski lider sa brendovima Thorn, Zumtobel i acdc. Reiss brend snabdeva generičke proizvođače sijalicama sa višim stepenom zaštite. Kroz svoj proizvodni brend Tridonic, grupacija ima vodeću ulogu širom sveta u proizvodnji hardvera i softvera za sisteme osvetljenja (LED izvori svetla i LED drajveri, senzori i upravljanje osvetljenjem).

Brendom “servisi Zumtobel Grupe” – Zumtobel Group Services (ZGS) nudimo širok spektar usluga, uključujući konsultacije o pametnim osvetljenjima i sistemima za urgentno osvetljenje, ugovorno osvetljenje, dizajnerske usluge i projektni menadžment rešenja osvetljenja po sistemu ključ u ruke, kao i takozvane nove usluge bazirane na računskim podacima.

Grupa se kotira na Bečkoj berzi (ATKS), a na dan (30. aprila 2017.) kompanija je imala 6.562 radnika. U poslovnoj 2016./2017. godini grupacija je ostvarila prihode od 1.303,9 miliona evra.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com