Kultura

“Zoranov brk” niškom glumcu

Nagradu “Zoranov brk” na zaječarskom festivalu posvećenom glumcu Zoranu Radmiloviću dobio je niški glumac Dušan Matejić.

Ova prestižna glumačka nagradu na tradicionalnom 26. festivalu puno znači za jednog glumca, kaže ovaj mladi glumac.

Foto: Dušan Matejić

“Mnogo mi je draga ova nagrada jer je Radmilović oduvek bio jedan od mojih glumačkih uzora i u pristupu glumi i u samoj glumačkoj igri. Hvala rediteljki i ansamblu predstave Mrtve duše”, rekao je Dušan Matejić za Niške Vesti.

Ovaj mladi glumac trenutno živi na relaciji Niš-Beograd, veliki broj uloga i brojna angažovanja njegov su način života poslednjih godina. Jednako dobro se snalazi kako na pozorišnim daskama tako i na filmskom platnu.

Zapažene uloge imao je u predstavi “Brod ljubavi” i “Gde je nestao Harms”.

Predstava “Mrtve duše” u režiji i po scenografskim instrukcijama Ane Đorđević, govori o Čičikovu, državnom činovniku koji je otkrio novi način da se obogati, trgujući dotad nepoznatom robom – mrtvim dušama, odiše teškim, gorkim humorom i na neverovatan način korespondira sa vremenom današnjim: ne samo kao kritika glomazne birokratske države u kojoj ljudi postoje samo kao brojke nego i kao kritika raspomamljene materijalističke kulture, u kojoj je jedino merilo vrednosti novac, a čovek u stalnoj jurnjavi za statusom gubi sopstveni identitet i sam se pretvarajući u robu. Smejući se dogodovštinama Čičikovljevim, njegovoj drskosti, pa i dovitljivosti u bezobzirnosti, publika neće moći a da se ne upita ono što se pitaju i likovi naše predstave – kolika je danas stvarna cena duša? Mrtvih ili živih – skoro da je svejedno.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com