Društvo

Znanjem i lepotom predstavlja Srbiju

Jana Radulović iz Niša, student ekonomije, otišla je za Kinu gde će predstavljati Srbiju na takmičenju “Mis turizma sveta”, koje će biti održano od 13. do 28. septembra.

Kartu za Kinu je obezbedila pobedom na takmičenju za mis Niša i Južne Srbije održanom prošle godine.Potom se na takmičenju za Miss Srbije u Beogradu, našla se među pet najlepših takmičarki i tako dobila šansu da Srbiju predstavlja na nekom od svetskih takmičenja. Odabrali su je da za tekmičenje “Mis turizma u svetu”. Odluku da Jana predstavlja našu zemlju donela je kompanija „Miss Yu“, koja je od jedina ovlašćena, osim za ostala takmičenja, i za organizaciju zvaničnog izbora „Miss Tourism Serbia“.

Jana ne krije uzbuđenje zbog toga, ali dodaje i da se već priviklna na takmičenja ove vrste. Leto je provela odmarajući se, pošto je rešila i najvažnije pitanje u svom životu. Posle završene srednje škole upisala je Ekonomski fakultet Univerziteta u Nišu i to sa maksimalnim brojem poena na prijemnom ispitu.

“I sam odlazak na takmičenje za mene je veliki uspeh jer ću uspeti da vidim ovu daleku zemlju, a to je prilika koja se retko pruža”, kaže Jana. “U Kini ću predstavljati Srbiju i turističke potencijale naše zemlje, ali pokušaću da akcenat stavim na prirodne lepote koje se nalaze u okolini Niša. Nadam se da ću uspeti to da uradim na najbolji način i tako svojoj zemlji pomognem u promociji turističkih destinacija, tradicije i kulture, ali i da privučem pažnju i zainteresujem ljude u svetu da dođu u našu zemlju i vide šta možemo da ponudimo”, kaže Jana.

U Kini će provesti 15 dana. Očekuje da upozna ovu daleku zemlju koja je za nju jako izazovna.

“Verujem da će biti vremena da vidim sve što me zanima, ali i da se upoznam sa njihovom kulturom, tradicijom i istorijom, što je za mene samo još jedan izazov”, kaže Jana.

Ova mlada Nišlijka dodaje da ju je oduvek privlačio svet mode i modelinga.To se u jendom trenutku pretvorilo u njen hobi koji je pretvorila u uspeh, ali i pored toga nije zapostavila obrazovanje.

“Obrazovanje je jako važno u životu bez obzira čime planirate da se bavite, pa i u svetu mode i modelinga, koji me je privlačio od malih nogu”, dodaje Jana.

Otkriva i male tajne o sebi o kojima javnost malo zna.

“U slobodno vreme i pišem i to je moja strana sa kojom javnost i nije toliko upoznata”, dodaje Jana. “Pisanje me ispunjava na sasvim poseban način”.

Ne opterećuje se plasmanom na takmičenju. Konkurencija je, kaže, velika jer će se tamo sresti sa najlepšim devojkama iz 80 zemalja u svetu.

“U takvoj konkurenciji je veliki uspeh i to što učestvujem na jednom takvom takmičenju, a ako bude i neka nagrada, onda je to još bolje. Najvažnije mi je da na najbolji način prikažem zemlju iz koje dolazim, Srbiju, i upoznam svet sa ovom malom zemljom na Balkanu koja je prepuna prirodnih lepota”, ističe Jana.

Da se prikaže u najboljem svetlu Jani pomaže niška kreatoka odeće Jelena Dimitrijević koja sa Janom sarađuje od izbora za Miss Južne Srbije i koja će u Kini, između ostalih, nositi i njene haljine.

“Haljine su, uglavnom sve duge, ali su stilski različite i prilagođene prilikama u kojima će ih ona poneti, pa tako imamo večernje, dnevne, za neke svečanije prilike. Uglavnom naglasiće njenu ženstvenost i lepotu”, kaže Jelena Dimitrijević.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com