Kultura

“Život je mjuzikl” premijerno u bioskopu Vilin grad

Nakon što je imala prilike da film o poznatom srpskom glumcu Desimiru Stanojeviću “Život je mjuzikl” pogleda na Festivalu glumačkih ostvarenja i “City festu”, festivalu muzičko dokumentarnog filma, Nišlije će Deskovu životnu priču moći da pogledaju i na bioskopskom platnu. Pemijerno prikazivanje zakazano je za 24. oktobar od 18 časova u bioskopu Vilin grad.

Film o Desimiru Desku Stanojeviću prati život poznatog glumca od njegovih dečačkih dana provedenih na Paliluli do danas. Prikazuje ga u drugačijem svetlu i otkriva da on ima još nekoliko paralelnih života, od padobranstva, kinologije..

Film je režirao Vladimir Ristić, za montažu i tehničko vođstvo bio je zadužen Boban Rajković, a scenario potpisuje Deskova žena Nada, koja je arhivu o ovom glumcu skupljala godinama. Producent je Oliver Paunović, a za kameru je zadužen Bojan Jovanović.

Glumac Desimir Stanojević rođen je u Nišu, igrao je u niškom Narodnom pozorištu od 1970. do 1990. godine a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Osnivač je Omladinskog pozorišta „Treća polovina“i tvorac prvog mjuzikla „Violinista na krovu“ u istoriji Niškog pozorišta. Glumio je u nekoliko filmova i serija, a njegova najzapaženija uloga bila je u seriji „Srećni ljudi“, kada je igrao lik Vukašina Golubovića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com