Kultura

“Život je mjuzikl” premijerno na Filmskim susretima

Dokumentarno-muzički film “Život je mjuzikl”, produkcije City Marketing Centar, premijerno će biti prikazan večeras na Festivalu glumačkih ostvarenja u Nišu. Filmovi ove produkcije već petu godinu za redom zatvaraju popularne Filmske susrete.

Film o Desimiru Desku Stanojeviću prati život poznatog glumca od njegovih dečačkih dana provedenih na Paliluli do danas. Prikazuje ga u drugačijem svetlu i otkriva da on ima još nekoliko paralelnih života, od padobranstva, kinologije.. Sve je to prikazano u Filmu, pa će publika moći da ga upozna bolje i drugačije, kaže producent i vlasnik City Marketing Centra Oliver Paunović.

“Desko je prepoznatljiv ne samo u Srbiji, nego i šire, naš je Nišlija, ima bogatu karijeru, i sve to me je podstaklo da napravim film o njemu “za života””, kazao je Paunović.

Film je režirao Vladimir Ristić, za montažu i tehničko vođstvo bio je zadužen Boban Rajković, a scenario potpisuje Deskova žena Nada, koja je arhivu o ovom glumcu skupljala godinama.

“Njoj nije mogao da promakne ni jedan članak u novinama, a za televiziju da ne pričam. Inicirala je čak i da kupimo kućni rezač. Kada smo počeli da snimamo film bio je problem šta izabrati od tolike građe. Onda smo odlučili da to bude od detinjstva, preko Palilule, mog prvog susreta sa muzikom, rada u pozorištu, do odlaska u Beograd”, priseća se Desko početka snimanja filma.

Osnovni cilj filma je ipak bio ostvaren san dečaka sa Palilule.

“Forma mjuzikla je to što je ustvari život. Najbliži životu je upravo mjuzikl. Kad čovek počne da ga živi nailazi na razne stvari. Tako da naslov nije tu samo forme radi, već predstavlja ono što ja suštinski mislim, pogotovu što je za mene moj život mjuzikl”, objašnjava Desko.

Glumac Desimir Stanojević rođen je u Nišu, igrao je u niškom Narodnom pozorištu od 1970. do 1990. godine a od 1991. u Pozorištu na Terazijama u Beogradu. Osnivač je Omladinskog pozorišta „Treća polovina“i tvorac prvog mjuzikla „Violinista na krovu“ u istoriji Niškog pozorišta. Glumio je u nekoliko filmova i serija, a njegova najzapaženija uloga bila je u seriji „Srećni ljudi“, kada je igrao lik Vukašina Golubovića.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com