Sport

Zimski uspon na Midžor i skijanje na Babinom zubu (FOTO)

Planinarsko alpinistički klub “Mosor” poziva sve ljubitelje planine da im se u nedelju, 5. februara pridruže u pohodu na Midžor i skijajnju na Babinom zubu. Iz Niša se polazi u 6 sati ujutru, a povratak je organizovan za 20 sati.

Kroz kratku foto priču pokušaćemo da vam dočaramo ambijent koji nas očekuje prilikom uspona na Midžor 2169m najviši vrh Srbije bez Kosova i Metohije. Ove fotografije su napravljene na nekim predhodnim usponima PAK “Mosor” i prikazuju svu lepotu Stare planine, ali i surovost koju može da pruži ova planina kada se vremenske prilike pogoršaju. Ovom prilikom pozivamo vas da nam se pridružite na usponu i uživate u neverovatnom ambijentu i pogledu koji pruža najviši vrh naše domovine!”, najavili su iz “Mosora” i poslali fotografije sa prethodnog uspona.

Kako su objavili na svojoj fejsbuk stranici, za nedelju, 5. februar, očekivana je temperatura između 1C i 6C, a mogući su i pljuskovi, što ovaj uspon čini još zanimljivijom avanturom. 

Planinarsko – alpinistički klub Mosor je osnovan 2004. godine u Nišu. Klub je dobio ime po vrhu na Suvoj planini, koja se nalazi jugoistočno od Niša, a visine je 985 metara. Sastanci se održavaju četvrtkom od 19-20h u Domu planinara u Tvrđavi, aprijave za ovaj jednodnevni izlet mogu se slati na e – mail adresu  pak.mosor@gmail.com  ili pozivom na telefon 063 484139.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com