Hronika

Ženi koja je letos prodavačicu polila KISELINOM određeno PSIHIJATRIJSKO lečenje

Nišlijki J.P. staroj 38 godina, niško Osnovno javno tužilaštvo odredilo je meru bezbednosti psihijatrijskog lečenja u Gornjoj Toponici, jer je 24. avgusta iz čista mira na prodavačicu u drgastoru na Bulevaru Nemanjića bacila kiselinu, čime je nesrećna žena dobila opekotine po vratu i telu.

J.P.  je osumnjičena da je počinila krivično delo izazivanja opšte opasnosti, a nakon sprovedenog psihijatrijskog veštačenja, utvrđena joj je dijagnoza – psihoza paranoidnog tipa. Budući da radi o duševno oboleloj osobi, Osnovno javno tužilaštvo predložilo je meru obaveznog lečenja u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Gornjoj Toponici, a o ovom predlogu izjasinće se Osnovni sud u Nišu na posebnom ročištu.

Incident se dogodio 24. avgusta ove godine oko 22 sata,  kada je S. M., stara 33 godine ,radnica dragstora na Bulevaru Nemanjića izašla iz radnje da izbaci smeće. Nije obratila pažnju na J. P., jer se nisu poznavale.

Po svedočenju koleginica, S.M. je bukvalno gorela, pa se u prvom trenutku sumnjalo da je bila polivena petrolejom. Tečnost, za koju se sada pretpostvlja da je sumporna kiselina nanela joj je opekotine po vratu i telu, koje nisu bile opasne po život, jer je žena rukama pokrila lice.

Policija je iste večeri identifikovala i uhapsila J. P. koja se branila da je radnice dragstora truju i inficiraju bakterijama pa se zato jednoj od njih osvetila.

Napadnuta žena, koja je u to vreme bila u procesu razvoda, smatrala da je napad na nju naručio bivši suprug, ali je istraga pokazala da nema dokaza za takvu sumnju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com