Sport

Želja srušio “večite”; Pala i Crvena zvezda

Ono što nije pošlo za rukom fudbalerima i ragbistima Radničkog za vikend, uspelo je rukometašima Železničara i to na gostujućem terenu. Iako je Crvena zvezda minulog vikenda pokupila bodove u Nišu, pali su njihovi rukometaši na svom terenu, gde ih je Železničar u okviru drugog kola plej-of faze Superlige savladao sa 27:31 (15:17).

Nakon Partizana, rukometaši Železničara savladali su i Crvenu zvezdu, upotpunili rezultatski savršen start plej-ofa i na najbolji mogući način pozvali nišku publiku da u subotu dođu u OŠ “Dušan Radović” i podrže ih u derbiju možda i čitavog plej-ofa, protiv pančevačkog Dinama.

Niški rukometaši su iza sebe ostavili probleme koji su ih zadesili na putu do prestonice, i pravo iz autobusa istrčali na teren po nove bodove. Vodili su od početka meča, a Zvezda je bila ta koja je jurila prednost i povremeno stizala do egala. Igralo se gol za gol prvih pola sata.

Nakon pauze na koju su otišli sa dva gola prednosti, rukometaši Železničara iskoristili su svoj kvalitet i iskustvo i rezultatski se distancirali od svog rivala.

Krsmančić je standardno briljirao na terenu i postigao 8 golova, pratio ga je Đukić sa 5, dok su Mirić i Jevtić postigli po 4 gola.

Nišlije za vikend očekuje pomenuta derbi utakmica protiv pančevačkog Dinama, ovogodišnjeg učesnika SEHA lige. Taj meč je na programu u subotu od 18:30 časova, a zbog zauzetosti hale “Čair” u kojoj se održava Sajam lova i ribolova, igrače se u sali Osnovne škole “Dušan Radović”.


RK Crvena zvezda – RK Železničar 1949 27:31 (15:17)

Dvorana: “Šumice”, Beograd

Gledalaca: 200

Sudije: Marko Boričić i Dejan Marković (Beograd).

Sedmerci: Crvena Zvezda 5(4), Železničar 4(4). Isključenja: Crvena Zvezda 8, Železničar 6 minuta.

CRVENA ZVEZDA: Čolović, Ljubenović (2 odbrane), Pejčinović (7 odbrana), Šotić 4, Radisavljević, A. Babić 1, Ivanović 1, Pešić 1, Bugarinović 5, Milosavljević 1, Rajičević, Mandić 6(4), D. Babić 2, Kljajić 2, Zejak 1, Đurković.

ŽELEZNIČAR: Lazić, Gemaljević, Zlatanović (10 odbrana, 1 sedmerac), Živković 1, Milovanović 1, Potkonjak, Sretenović 3, Mađar, Krsmančić 8, A. Stanojević 2, Petković, Spasić 3, Jevtić 4, Mirić 4(4), Đukić 5, Vučković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com