Sport

“Želja” sa najvećim ambicijama na Partizan!

Rukometaše Železničara za vikend očekuje meč 4.kola Superlige protiv ekipe Partizana, rivala koji je već savladan u pripremnom periodu ovogodišnje sezone. U taboru Nišlija najavili su nastavak pozitivne serije. 

“Želja” je trenutno drugoplasirana ekipa koja je odlično započela ovu sezonu, ne samo u regularnom delu takmičenja već i u pripremnom periodu, kada su i savladali protivnika koji u subotu gostuje u “Čairu”. Nišlije su tada slavile sa 23:22, a ovog puta nadaju se pobedi i sa ubedljivijim rezultatom.

“Očekuje nas odlična utakmica protiv ekipe koju izuzetno cenimo i koju čini skup mladih i kvalitetnih igrača na čelu sa mladim trenerom. Verovatno će biti slična utakmica kao u pripremnom delu, međutim ne znamo koliko su oni podigli formu. To je nešto što im je tada bio najveći problem.”, rekao je trener Josif Petković na današnjem obraćanju predstavnicima medija.

On je dodao da veruje kako će se dobar rad i zalaganje ekipe pokazati i u predstojećem meču, a na raspolaganju će mu biti skoro svi igrači. U prethodnom duelu sa Metaloplastikom u ekipu su se vratili golman Zlatanović (15 odbrana) i Mladen Krsmančić (5 golova).

“Ekipa dobro radi i nadamo se da ćemo ostvariti željeni rezultat, a to je pobeda! Potrebno je da se isprati ovaj dobar početak sezone. Nadamo se da ćemo imati kompletnu ekipu, što u dosadašnjem takmičarskom delu nije bio slučaj, ali verujem da će se svi povređeni igrači uz pomoć lekarskog tima brzo oporaviti.”, kaže Petković.

Jedan od igrača koji trenutno ima problema sa lakšom povredom, ali za koga trener tvrdi da će mu u subotu biti na raspolaganju je Miloš Padežanin, bek koji je u pobedama nad Jugovićem i Metaloplastikom bio najefikasniji sa po 7 pogodaka.

On je najavio utakmicu koja će biti jednako teška za obe ekipe:

“Dolazi nam mlada i kvalitetna ekipa koja u svom sastavu ima i reprezentativce. Naš akcenat će biti na odbrani, a sa druge strane imamo igrače koji će moći da iznesu napad i dobro odrade posao. Dobro smo trenirali i radili što se do sada pokazalo i na terenu, verujemo da će tako biti i  u subotu. Pozvao bih publiku da nas podrži u što većem broju.”, dodao je Padežanin.

Nišlije su sezonu započele remijem u Beogradu protiv Obilića (29:29), potom su savladale Jugović na domaćem terenu (32:21), a proteklog vikenda upisana je pobeda i na gostovanju ekipi Metaloplastike u Šapcu (31:25).

Utakmica protiv šestoplasiranog Partizana na programu je u subotu od 18:30 časova, a ulaz u halu “Čair” će se naplaćivati 100 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com