Sport

Želja je u SEHA Ligi!

Iako su znali da naspram njih stoji petostruki uzastopni državni prvak, iako su pojedinci igrali pod injekcijama i ulagali poslednji atom snage, pa i pored toga što su gosti čak iz Novog Sada poveli svoje navijače da ih bodre, nisu dozvolili rukometaši Železničara da Čair izgubi epitet “neosvojive tvrđave”. Večeras su niški rukometaši pred oko 5000 navijača savladali Vojvodinu i matematički obezbedili plasman u SEHA ligu, uz povratak na čelo tabele!

Najavile su Nišlije ovaj meč kao “utakmicu veka” a tako je i bilo u 9. kolu plej-of faze Superlige u kojoj su slavili domaći sa 21:15 (9:7).

Prvi od večeras dosuđenih 10 sedmeraca (od čega čak 7 u korist gostiju), nije iskoristio Spasić u 2. minutu, ali ubrzo je usledio i prvi gol na meču za domaće. Vučković je otvorio meč i otpočeo mini seriju Želje od 3:0 kojom su došli do početnog vođstva, a gosti su odgovorili tek na isteku sedmog minuta i smanjili na 3:1.

U 10. minutu domaći su ispustili šansu da se rezultatski odmaknu, najpre je Sretenović pomalo napamet poslao loptu na krilo gde nije bilo nijednog njegovog saigrača, jer su u tom trenutku domaći bili sa igračem manje na terenu… Potom je Đukić pokušao da proigra Spasića ali nisu se najbolje razumeli pa je lopta završila van terena. Ove dve vezane greške u napadu koštale su ih poravnanja rezultata u 11. minutu kada gosti dolaze do 3:3.

Usledilo je i prvo, na svu sreću jedino vođstvo Vojvodine na ovom meču, kada su nakon 15 minuta igre poveli sa 5:4 golom Grozdanovića.

Međutim, da je tu da reši stvar kada je teško i kada se “lomi” pokazao je po ko zna koji put pivotmen domaćih Jevtić, koji je ubrzo poravnao rezultat na 5:5 i pokrenuo Željin “povratak” u ovaj meč.

Do kraja prvog poluvremena Železničar je postizao golove za minimalno vođstvo a gosti iz Novog Sada odgovarali kontrama za smanjenje prednosti. Na pauzu se otišlo pri rezultatu 9:7 u korist domaćih.

Drugo poluvreme otvorio je gol Vojvodine koja smanjuje na +1, međutim sa druge strane je efektnim golom danas “raspucani” Stanojević pokazao gostima da, osim onog vođstva koje su imali sredinom prvog poluvremena, neće više imati prilike za to.

Do kraja meča smenjivali su se strelci u Želji a svaki gol bio je propraćen gromoglasnim aplauzom punih Čairskih tribina. Ponovo se moglo čuti navijanje za igrače u plavim dresovima, kao što je to bilo nedavno u sali OŠ “Dušan Radović”, ali i kao nekada kada je Železničar rušio sve protivnike pred sobom u starom “Čairu”. 

Utakmica je završena rezultatom 21:15.

Nišlije je do pobede predvodio Stanojević sa 6 pogodaka, pratio ga je Sretenović sa 5, koji je na kraju proglašen za najboljeg pojedinca na meču. Ponovo su na golu briljirali Željini golmani. Zlatanović je upisao sjajnih 14 intervencija a Gemaljević odbranio 3 sedmerca.

Železničar je sada definitivno član SEHA lige a poslednje kolo odlučiće i da li će osvojiti šampionsku titulu, prvu u svojoj višedecenijskoj istoriji. Obezbedili su i učešće u EHF Kupu, dok za kvalifikacije za Ligu šampiona Nišlije čekaju šampionsku titulu.


9. kolo plej-ofa Superlige Srbije – RK Železničar – RK Vojvodina 21:15 (9:7)

Dvorana: Čair, Niš

Sudije: Branka Marić (Pančevo) i Zorica Mašić (Zrenjanin).

Sedmerci: Železničar 3 (2), Vojvodina 7 (4). Isključenja: Železničar 8, Vojvodina 4 minuta.

ŽELEZNIČAR: Lazić, Gemaljević (3 sedmerca), Zlatanović (14 odbrana), Živković 1 (1), Milovanović 1, Potkonjak, Sretenović 5, Mađar, Krsmančić 1, Stanojević 6 (1), Spasić, Jevtić 2, Petković 1, Mirić, Đukić 3, Vučković 1.

VOJVODINA: Verkić (7 odbrana), Perović, Simović, Čagalj, Milašević, Stojanović, Nadoveza, Vučković, Ratković 2, Trifković 1, Tomić 5, Stanković, Nikolić 1, Bojanić, Grozdanić 6 (4), Radović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com